avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendare permis 120zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendare permis 120zile

am fost surprins de aparatul radar cu peste 50km/h depasind pe linie continua simpla pt care am fost amendat cu 9puncte de penalizare cu amenda aferenta de 1305 ,cu avertisment pt depesire si suspendarea permisului pentru 120zile
mai am dreptul sa beneficiez de reducerea suspendarii
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 19:03, 11 Septembrie 2017
De ce 120 zile? 90 pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 Km/h si inca 30 pentru depasire pe linie continua?

OUG 195/2002 Articolul 104
La cererea titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de catre seful politiei rutiere a judetului sau a municipiului Bucuresti pe raza careia a fost savarsita fapta ori de catre seful politiei rutiere din Inspectoratul General al Politiei Romane, dar nu mai putin de 30 de zile, in conditiile prevazute in regulament.

Puteti solicita reducerea suspendarii carnetului daca indepliniti conditiile ROUG 195/2002 Art. 221 alin (1) sau daca nu ati mai fost in situatiile prevazute in acelasi art 221 dar alin 2 de mai jos

ROUG 195/2002 Art. 221 alin (1) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, daca sunt indeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;
b) a obtinut permis de conducere cu cel putin 1 an inainte de savarsirea faptei;
c) in ultimii 3 ani de la data savarsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;
d) in ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducatorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca :
a) perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare in urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;
c) a fost implicat intr-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice au stabilit ca a condus vehiculul in timp ce se afla sub influenta alcoolului;
d) sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata cand barierele sau semibarierele sunt coborate ori in curs de coborare sau cand semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt in functiune.

Ultima modificare: Luni, 11 Septembrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat 90 zile, pentru viteză Ecou Ecou Bună,am permisul suspendat pentru viteză pe o perioadă de 90 zile pentru viteză 156 km/h pe o restricție de 70 km/h. Am susținut examenul de 13 din 15 ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis uclaudiualexandru uclaudiualexandru Buna ziua. Pt redobandirea permisului ce trebuie sa fac daca a trecut perioada cu dovada. unde trebuie sa ma prezint? si in cat timp dupa dovada trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat ptr viteza garsonjon garsonjon s a suspendat permisul ptr depasirea vitezei cu 5o km/h. cu un an mai inainte a mai fost suspendat ptr alta fapta. se i a masura anularii permisuslui in ... (vezi toată discuția)