avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general initiere in contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

initiere in contabilitate

Buna seara. As vrea sa tin contabilitatea unui srl ( bar) de la a la z,Nu stiu insa daca sunt in masura sa fac acest lucru.Nu am facut niciodata mai mult de contabilitate primara , manuala la societatea unde lucrez.Acum insa mi s-a ivit ocazia aceasta,si as vrea sa folosesc un program de contabilitate si anume saga.Activitatea societatii respective a inceput la 1 sept. 2009.Daca ma poate ajuta cineva macar cu cateva sfaturi, de unde anume sa incep si cum sa procedez, cred ca deja este prea tarziu .Mentionez ca am terminat anul acesta facultatea de contabilitate si inf. de gest. Multumesc !
saga nu este un program dificil de lucrat cu el exista posibilitatea achizitionarii online
Bar. Un cuvant pus in paranteza, dar care este cel mai important in discutie. De ce? Pentru ca intr-un bar se pot servi doar niste bauturi (nu conteaza daca sunt alcoolice sau nealcoolice) si atunci treaba este mai simpla sau se pot servi diverse mancaruri, mai simple (gen preparate aduse din afara) sau mai complexe (preparate in unitate) si fiecare caz necesita o abordare diferita.

Asa ca, explica concret cazul tau.
Nu se servesc mancaruri de nici un fel, doar bauturi alcoolice cat si nealcoolice, cafea , ceai , dulciuri, tigari.
Daca nu lucrezi cu mancare e ceva mai simplu , dar tot o sa trebuiasca sa faci raport de fabricatie pentru cocteiluri si pentru cafea .
Mijloace fixe are ?
Ai la cine sa apelezi in cazul in care nu stii sau nu te descurci ?

Din pacate este destul de greu de invatat contabilitate dupa forumuri , pentru ca este posibil sa ai o situatie mai deosebita sau mai urgenta si daca iti raspunde cineva gresit , te-ai pricopsit cu o amenda sau alte probleme .

Inteleg ca este greu... dar totusi as vrea sa incerc .. imi doresc, si tocmai asta este problema ca nu prea am la cine apela . Nu are mijloace fixe.Multumesc pt orice sfat.
Cum se face raportul de fabricatie?
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2009
lupu mihaela, utilizator

Alte discuții în legătură

Proaspat angajat in functia de consilier juridic AnnaM AnnaM Buna ziua! Sunt absolventa 2009 si astazi am reusit sa ma angajez consilier juridic. Sunt incantata!=D> Problema este ca va trebui sa reprezint mai multe ... (vezi toată discuția)
Utilizatori din toate colturile lumii Admin Admin Stiati ca Avocatnet.ro este vizitat de romani aflati pe mai toate meridianele lumii? Din punctul meu de vedere, unul dintre avantajele oferite de internet este ... (vezi toată discuția)
Sfaturi, va rog! merita sa urmez cursurile facultatii de drept? RuxandraR RuxandraR Buna seara!sunt inca eleva in clasa a 12a si am ales sa dau la facultatea de drept din Bucuresti , pentru ca acolo admiterea din cate am auzit este mai grea si ... (vezi toată discuția)