avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venit persoane fizice - dobanzi strainatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venit persoane fizice - dobanzi strainatate

Buna ziua,
Am investit/ investesc bani in niste platforme de peer to peer lending din UE. Investind se genereaza dobanzi de la luna la luna (profit). Pana acum eu am transferat bani (sa zicem 4500 euro) dar am retras mai putin decat am transferat (sa zicem 3000 euro). Este adevarat ca per total a existat un profit peste acei 4500 euro initiali dar practic in conturile mele din Romania nu se vede un profit brut ci chiar o pierdere.
Stiu ca se impoziteaza cu 16% veniturile din strainatate atata timp cat sunt rezident in Romania si ca se depune formularul 201 pana pe 25 mai, dar in majoritatea exemplelor e vorba de salarii sau profituri clare.
Mentionez totodata ca platforma nu retine impozit la sursa si ca sunt persoana fizica.
Momentan am investit putin dar urmeaza sa transfer sume sensibil mai mari de bani si as vrea sa stiu daca ar trebui sa depun declaratia estimand profitul/venitul chiar daca nu am transferat decat o parte din investitie in anul precedent inapoi in tara, sau doar atunci cand ii vor retransfera pe toti inapoi (cu tot cu profit)?

Multumesc,
Cosmin

Alte discuții în legătură

Intrebare readymade readymade As dori sa stiu daca profitul realizat in romania unei societati straine (sucursala, filiala etc) este impozitat in romania sau in tara unde este inregistrata. ... (vezi toată discuția)
Platesc impozit pe veniturile provenite din trading-ul de cryptomonede? danutzu_ion danutzu_ion Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati sa inteleg daca este cazul sa platesc impozit pe veniturile provenite din trading-ul de cryptomonede. Scenariul este ... (vezi toată discuția)
Contributiile pentru venituri obtinute din bursa. Zenith667 Zenith667 Buna ziua. Am cateva intrebari legate de contributiile pentru venituri obtinute din bursa. 1. Daca, prin platforma broker-ului, am cumparat de-a lungul ... (vezi toată discuția)