avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Online business
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Online business

Salut.

Impreuna cu un prieten as vrea sa deschid un website international de intermediere/vanzare/cumparare de bunuri virtuale. Am intrebari in legatura cu legalitatea de a vinde sau cumpara moneda virtuala cu bani reali (am inteles ca sunt probleme legate de spalare de bani), taxe, impozite, declaratii .. tot ce trebuie sa stiu in legatura cu aceasta afacere. Nu am cerut consultanta de nici un fel inainte, nu stiu la cine ar trebui sa ma adresez, unde sa caut un avocat specializat pe business online.
Sunt din Constanta, multumesc pentru orice fel de raspunsuri :)
Cel mai recent răspuns: Brudici , utilizator 22:42, 4 Februarie 2015
Un avocat, va trebie in cazul in care nu va descurcati sa infiintati SRL - ul, si acesta va redacteaza actele si le depune la Registrul Comertuluio, dar cu privire la taxe, impozite si declaratii catre administratia financiara va poate ajuta cel mai bine un contabil. Intai faceti SRL-ul
Inainte de a investi bani in SRL, vreau sa stiu daca modelul de afacere este legal, daca folosirea unei monezi USD, EURO sau RON implica diferite legislatii, daca pot oferii serviciul pe care doresc cu un procent de profit foarte mic. Daca toate sunt green light, pot incepe sa cheltuiesc bani :) Banuiesc dupa cum ai supus, ca ar trebui sa cer consultanta de la un avocat intai. Cum gasesc un avocat specializat pe web business in Constanta ? Sau orice avocat poate face cercetari in domeniu ? Am inteles ca vanzarea/cumpararea de bunuri virtuale este un subiect delicat deoarece exista posibilitatea folosirii unui astfel de model de afacere pentru spalaare de bani.
Daca este vorba de moneda in care trebuie sa desfasurati activitatea aceea este Lei sau puteti afisa preturi in alte monede dar trebuie sa incasati in lei la cursul pe care va hotarati sa il stabiliti. Este un subiect delicat in conditiile in care va ganditi sa nu declarati toti banii sau sa faceti ilegalitati in rest este o afacere ca toate celelalte.
Banuiesc ca va referiti tranzactionarea de Bitcoin in monede Fiat, si invers, astfel ca trebuie consultat si un expert contabil pentru a cunoaste implicatiile transferurilor de fonduri.
In Romania BTC-ul nu este reglementat, in fapt nu este reglementat de nici o tara sau banca, intrucat este o cripto moneda, tranzactionata peer-to-peer.
Pentru a nu avea probleme ulterioare, legate de evaziune fiscala, ori chiar spalare de bani, trebuie ca avocatul sa va consilieze asupra "Termenilor si conditiilor" care vor exista pe site cat si asupra contractului incheiat intre dvs (firma) si utilizatorul are deschide contul pentru tranzactionare.
Nu are nici o legatura cu Bitcoins.
Vreau sa fac un site de trading pentru jocuri video, in care utilizatorii pot folosi bani reali pentru a cumpara credit "virtual" pe site. Forum gold se numeste pe alte siteuri de acelasi gen. Acest forum gold poate fi folosit ulterior de utilizatori pentru diferite trades in jocuri video, sau daca vor sa incaseze bani reali inapoi, as vrea sa le pot oferi aceasta posibilitate. Din ce am observat nici un site cu acest model nu cumpara inapoi forum goldul, probabil din cauze legislative.

Modelul are ceva succes deoarece odata ce utilizatorii cumpara forum gold il pot comercializa pentru alte produse, pot vinde si cumpara fara a plati taxe bancare imposibile.
Daca vreau sa fac o plata in strainatate prin transfer bancar de 5 usd, ma costa 30 usd numai transferul. Printr-un site ca d2jsp costul transferului este 0, doar ca in loc de bani reali vinzi pe o moneda virtuala pe care o poti folosi la randul tau pentru a cumpara altele produse.

Ce vreau eu si partenerul meu sa facem este exact un site ca dj2sp, dar vrem sa le oferim posibilitatea utilizatorilor de a ne vinde inapoi forum goldul cand vor sa "cash out". Partenerul meu este Chinez, deocamdata vrem sa studiem unde este mai convenabil sa stabilim aceasta firma (poate Romania poate China sau daca este posibil intr-o terta tara) si sa avem o idee bine stabilita asupra costurilor, taxelor, impozite etc ulterioare pentru a calcula ce comision am avea nevoie pentru a avea profit. Daca comisionul este prea mare nu putem concura cu siteuri care ofera cam aceleasi servicii gratis.

Alte discuții în legătură

Cryptomonede Gibilan Gibilan Buna ziua, Am o problema cu un \"exchanger\" de cryptomonede. Detin un cont de utilizator la Spectrocoin.com verificat si confirmat cu documente, deci eu sunt ... (vezi toată discuția)
Vanzare bitcoin cu taxe minime GeorgeLascaru GeorgeLascaru Buna ziua, Detin niste Bitcoini din 2010 cand pretul era foarte mic si as dori sa ii vand pe o cale legala, dar astfel incat taxele pe care le voi plati sa ... (vezi toată discuția)
Taxe dropshipping romania bbadrian29 bbadrian29 Buna seara, As vrea sa stiu si eu care care ar fi taxele de platit pentru o afacere de tip dropshipping cu produse din China. Mentionez ca nu vand produsele ... (vezi toată discuția)