avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediat fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediat fara preaviz

Am patit un lucru neplacut, pentru prima data in viata si nu stiu ce sa fac. De aceea va cer ajutor (un raspuns), poate imi rezolv si eu problema si poate nu o sa mai pateasca si altii ce am patit eu.

Povestea:
Am lucrat la firma SC. y SRL., aproape doua luni fara 3 zile.
Am aplicat la ei pentru un post de reprezentant vanzari datorita ofertei mai bune decat oferta pe care o aveam la firma la care lucram.
Am fost sunat, ne-am inteles si mi-am dat demisia pentru a merge la ei.
Totul a fost bine, am muncit bine, nu am furat (niciodata), nu am facut nimic, ca sa primesc telefon intr-o zi de Joi cu mesajul ca a doua zi sa merg la sediu sa predau masina.
Nu am comentat, m-am conformat, am mers, am predat tot ce aveam de predat si am cerut explicatie. Raspunsul lor: "noi consideram ca nu se renteaza zona ta si mai bine nu platim un salariu degeaba".
Contract pe perioada nedeterminata, nu am primit instiintare, nu evaluare, nu preaviz. Consider ca acest fapt nu este in regula.
Mi-am primit salariul pe luna iulie, ramanand sa mai primesc rest de plata pentru 5 sau 6 zile din luna august in valoare de 582 lei net.
In data de 10.09.2017 ar fi trebuit sa primesc acesti bani. Am trimis mesaj informativ, nu am primit raspuns, nu am primit bani.
As vrea sa va intreb, ce pot sa fac in aceste conditii?
Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:18, 12 Septembrie 2017
Cu ce articol a incetat c.i.m. ?
Nu il stiu din cap, dar retin ceva cu litera L, cum ca nu corespund locului de munca.
Nu cumva este vorba despre art.31 alin.3 C.mun. ?

art.31 C.mun.
......
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
......

Concedierea numai in anumite situatii poate fi fara preaviz .
art.31 aliniat 3 litera L, alin a.
Acuma, ca citesc ce scrie la acest articol, imi dau seama ca este legal cum au procedat. Atat doar, ca nu mi-au zis nimic, nu m-au notificat, nu mi-au dat ultimii bani si am semnat contractul pe perioada nedeterminata, insa nu mi-au zis ca voi fi in proba sau alte informari de acest gen.

Alte discuții în legătură

Despre perioada de proba bbt bbt Va rog sa imi spuneti daca un contract de munca incheiat pe perioada nedeterminata trebuie sa aiba vreo clauza referitor la cele 90 zile de proba. In cazul ... (vezi toată discuția)
Concediat matican1988 matican1988 contractul de munca este nedeterminat ,la clauze este mentionat perioada de proba 90 de zile calendaristice, iar eu am fost incadrat incepand cu data de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca renuntare andreeamuresan andreeamuresan am semnat un contract de munca in 28 sept 2012, pot renunta la el pentru ca nu imi convin mai multe lucruri, si aceste lucruri s-au observat dupa ce am semnat ... (vezi toată discuția)