avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediat

contractul de munca este nedeterminat ,la clauze este mentionat perioada de proba 90 de zile calendaristice, iar eu am fost incadrat incepand cu data de 27.01.2015 si incetat cu data de 03.02.2015 conform art. 61 lit d raportat la art 31 alin. 3 din codul muncii. Este legal ca la contract nedeterminat cu perioada de proba 90 de zile sa primesc incetarea contractului in doar 5 zile ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:04, 6 Februarie 2015
Art.61 lit.d c.mun. nu are ce cauta la incetarea c.i.m. pe durata perioadei de proba.

art.31 alin.3 c.mun. : Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Asadar, angajatorul poate si dupa prima zi din perioad de proba sa va comunice notificarea de incetrea c.i.m. in baza acestui articol.
De asemena, puteti sesiza instanta de judecata daca apreciati ca incetarea contractului s-a realizat cu incalcarea legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre perioada de proba bbt bbt Va rog sa imi spuneti daca un contract de munca incheiat pe perioada nedeterminata trebuie sa aiba vreo clauza referitor la cele 90 zile de proba. In cazul ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba - preaviz sau nu? oana.bianca oana.bianca În condițiile în care am semnat un contract pe perioada nedeterminata ci perioada de proba de 90 de zile, mai este necesar preavizul daca vreau sa plec dupa ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba cornelicamia cornelicamia Buna ziua, sunt angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata dar am trecuta perioada de proba de 90 zile in cim.As vrea sa stiu ce drepturi am in ... (vezi toată discuția)