avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pășunea a devenit pădure
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pășunea a devenit pădure

In titlul de proprietate eliberat in 1991 categoria de folosinta a unei suprafete de teren este de pasiune , insa cu timpul, terenul respectiv s-a impadurit pe cale naturala , iar acum este padure in toata regula. Inrebarea este: cum pot sa schimb categoria de folosinta a terenului , ca sa imi apara in titlul de proprietate padure si la ce autorități trebuie sa solicit acest lucru?
Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 22:49, 12 Septembrie 2017
Interesant si incitant cum o suprafata de teren poate fi folosita in scopuri pasionale.
Schimbarea categoriei de folosință a terenurilor arabile ale persoanelor juridice în alte categorii de folosință agricolă, în condițiile prevăzute la art. 77 din Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicată, se poate face cu avizul direcției generale pentru agricultură și industrie alimentară județene, respectiv a municipiului București, și al oficiului de studii pedologice și agrochimice județean.
Documentațiile de schimbare a categoriei de folosință a terenurilor agricole vor fi înaintate spre aprobare Ministerului Agriculturii, Alimentației și Pădurilor de către oficiile de studii pedologice și agrochimice județene și vor cuprinde următoarele:

1. adresa de înaintare;

2. avizul direcției generale pentru agricultură și industrie alimentară județene, respectiv a municipiului București, și al oficiului de studii pedologice și agrochimice județean pentru schimbarea categoriei de folosință a terenului, din care să rezulte: suprafața, categoria de folosință actuală și cea propusă;

3. tabel cuprinzând tarlalele, parcelele propuse pentru schimbarea categoriei de folosință, identificate prin numere cadastrale de tarla, parcelă, și suprafața, cu specificarea categoriei de folosință actuală;

4. memoriu justificativ pentru schimbarea categoriei de folosință solicitate, întocmit de persoana juridică beneficiară;

5. în cazul schimbării categoriei de folosință pomicolă sau viticolă în alte categorii de folosință agricolă, acordul stațiunii de cercetare și producție pomicolă sau viticolă teritoriale;

6. în cazul schimbării categoriei de folosință pomicolă, viticolă sau a plantațiilor de hamei, situația financiar-contabilă a investiției respective, cu evidențierea valorii rămase de amortizat și a modului de recuperare a acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Shimbare categorie de folosinta raluca77 raluca77 Buna seara am un teren cu suprafata de 2500m dintre care jumatate parintii au pus vie pe el.La primarie este toata suprafata inregistrata cu vie.Eu vreau sa ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie teren agricol in pasune vasilescu40 vasilescu40 detin o suprafata de 8,5 ha din care 2,5 ha sunt pasune, restul este teren arabil (pe un deal unde a fost o tentativa esuata de cultura vita de vie si unde au ... (vezi toată discuția)
Registrul viticol adriana mihaela adriana mihaela Buna ! Stau de 20 de ani cu familia in SUA si anul trecut am mostenit o suprafata de vie care nu a fost inregistrata in registrul viticol. Ce formalitati ... (vezi toată discuția)