avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dovada plata sulta partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dovada plata sulta partaj

Buna ziua,
Ma aflu intr-o situatie aparent fara scapare: doresc sa vand un apartament, pe a carui fisa cadastrala apare si numele fostei sotii. In hotararea de partaj din 2003 este mentionata obligatia de plata sulta partaj + contravaloare bunuri, ca dovada am chitanta de depunere a sumei in cont de consemnare la CecBank in care sunt mentionate toate detaliile cu privire la ce reprezinta suma.
Cei de la cadastru solicita o declaratie notariala din partea fostei sotii cum ca a primit suma, lucru din pacate imposibil pentru ca aceasta refuza. Executorul care s-a ocupat de dosar a decedat intre timp, iar cei care au preluat activitatea au gasit dosarul si in registrul de intrare apare suma depusa de mine. Din pacate, acestia nu gasesc si registrul de valori unde apare semnatura fostei sotii de ridicare a banilor, motiv pentru care spun ca nu au cum sa-mi dea nici o hartie la mana cum ca ea a ridicat suma.
Am explicat cele de mai sus la cadastru, iar o posibila solutie a fost sa dau eu la notar o declaratie pe propria raspundere ca am depus banii conform tuturor documentelor pe care le detin, Astazi am fost la mai multi notari, si fiecare a refuzat spunand ca aceasta declaratie nu are nici o valoare.
Va rog sa ma ajutati cu o solutie, sunt la capatul puterilor si cu nervii la pamant.
Multumesc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este o mare tampenie sa declari ca ai facut ceva pentru care ai dovezi, ce-i drept. pe de alta parte, este aiurea si sa ti se refuze dreptul de a declara orice vrei sa declari: ca esti frumos, verde sau ca ai muschi in cot.
Totusi, daca aveti documentul de plata, dovada consemnarii sumei, pentru ce anume vor cei de la cadastru ca fosta sotie sa-i fi ridicat? Si daca nu i-a ridica, ce se intampla?
Nu conteaza ridicarea sumei de catre ea, conteaza plata ei de catre dv. sau prescrierea.
Obtineti hartie de la BCF si mergeti in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politia poate interveni ? legal2010 legal2010 In cazul in care mi-am indeplinit sarcinile mentionate in hotararea definitiva si irevocabila intr-un proces de partaj judiciar, mai exact, i-am virat intr-un ... (vezi toată discuția)
Declaratie de achitare a sultei pierre38 pierre38 Buna ziua, am divortat in 2009 de sotia mea pe cale amiabila, la partaj hotarindu-se ca sa-i platesc o sulta de 15000 euro, pentru jumatate din apartament.Ea ... (vezi toată discuția)
Executare silita, partaj, apartament neintabulat de sot/noul proprietar unic daria90 daria90 Buna seara, Sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns, multumesc pentru timpul dumneavoastra. Astfel, in urma divortului, soti coproprietari un apartament, fac ... (vezi toată discuția)