avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Consum si detinere de droguri S.O.S
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Consum si detinere de droguri S.O.S

Buna ziua nu am antecedente penale sau alte chestii , am fost prins in urma unui flagrant , cu 2,5 gr de marijuana , amicul meu era dealer si cred ca flagrantul a fost facut pentru el , am fost la diicot , am dat declaratii , mi s-a spus ca nu am nevoie de avocat . Pe urma a venit procurorul si mi-a spus ca nu-mi face nimic tura asta , ca am fost cooperant dar amicului meu i-au dat 29 de zile pentru 40 de gr. Pe urma am fost sunat de catre ofiteri si timp de o luna am colaborat cu ei ....eu sunt plecat din tara . zilele astea am sunat si mi s-a spus sa vin acasa in curand nu stiu cand o sa-mi zica ei , eu nu am posibilitatea sa plec de aici momentan , ce risc ? nu mi s-a dat nicio citatie , nu mi s-a dat nimic nu am fost dus in fata parchetului a 2-a zi , nu am mai fost chemat sa vb cu procurorul ...ce trebuie sa fac ? chiar am colaborat si e de aici cat timp am fost plecat .. faza e ca amicul meu a declarat in fata instantei ca eu l-am fortat sa vanda unor agenti sub acoprerire , dar nu a fost asa ...va rog ajutati-ma
Cel mai recent răspuns: karina17 , utilizator 00:09, 26 Noiembrie 2009
btf a scris:

Nu am fost pana acum chemat in fata instantei , deci nu cred ar fi cazul sa fie prea tarziu , daca o sa fiu inc. o sa ma prezint bineinteles , si ca sa fiu cumva anchetat nu e normal sa fiu anuntat oficial , o citatie ceva de genu' nu ?

Daca veti fi invinuit veti fi retinut pe loc si se va propune arestarea preventiva.
Va ia de acasa nu sta sa va citeze.

Dar...asa cum spuneam orice are un inceput.;)
as avea si eu cateva intrebari legate de acuzatia de detinere de droguri pentru consum propriu!
am fost citata ca martor din cauza unui prieten care a fost prins in flagrant,presupun, si arestat pentru trafic si detinere de hasis.am mers la politie,la antidrog,am dat declaratie cum ca nu stiu de la cine cumpara si vinde mai departe hasisul si ca am consumat impreuna cu el tigari cu hasis,dar nu am detinut practic hasis, ci doar tigara cu tutun si hasis,politistii spunandu'mi ca pe ei nu ii intereseaza consumul propriu si ca nu o sa am probleme.mi s'a spus ca o sa fiu chemata si la procuror sa dau aceeasi declaratie.o data ajunsa in fata procurorului de la diicot am aflat ca sunt pusa sub acuzatia de detinere pentru consum propriu de droguri si drept urmare o sa primesc o amenda administrativa.in calitate de student fara venituri nu am putut apela la un avocat si nu stiu daca am fost "fraierita" si ce urmari o sa aibe declaratia mea in sensul in care am inteles ca o sa imi fie stearsa amenda dupa 3 ani,dar nu stiu cat o sa platesc.procurorul mi-a spus ca o sa ceara suma minima sau undeva spre suma minima si ca o sa mai fiu citata in instanta.deci,la ce sa ma astept???
daca va cheama in romania ar trebui sa va prezentati cadaca nu, o sa va aduca ei in tara.
neaparat trebuie sa veniti sa discutati,sa terminati cu aceasta situatie. era bine un avocat, ca sa monitorizeze ce se intampla in dosar in perioada cat dvs nu sunteti in tara. mai ales canu se stie ce anume a mai declarat amicul dvs acum ca este privat de libertate.

av.m.vasilescu
amenda administrativa este precum o amenda de circulatie. Nu va afecteaza.
Amenda penala se trece in cazier.

NU o sa va aduca nimeni in tara cu forta desi teoretic este posilbil... Iar daca nu stiu adresa nu se mai obosesc aproape deloc.
dorians a scris:

amenda administrativa este precum o amenda de circulatie. Nu va afecteaza.
Amenda penala se trece in cazier.

NU o sa va aduca nimeni in tara cu forta desi teoretic este posilbil... Iar daca nu stiu adresa nu se mai obosesc aproape deloc.

dar despre ce suma e vorba?

Alte discuții în legătură

Droguri pentru consum propriu ContSters262229 ContSters262229 fartele meu a fost retinut pentru ca i sau gasit droguri in casa(hasis)era pentru consum propriu o sa fie condamnat sau poate scapa cu suspendare?nu are ... (vezi toată discuția)
Introducerea de droguri de risc in tara sorina dobrican sorina dobrican daca ma poate ajuta cineva ,masura arestari inculpatului se poate face numai in baza declaratiei coinculpatului si a unui invinuit in faza de urmarire ... (vezi toată discuția)
daca nu ma prezint andrei856 andrei856 buna as vrea sa stiu ce se intampla daca nu ma prezint la un proces in calitate de martor.am fost chemat la procuratura si atunci mi sa spus ca sunt cercetat ... (vezi toată discuția)