avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Declararea și datorarea impozitului pe mijloacele de ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Declararea și datorarea impozitului pe mijloacele de transport

Am cumparat o masina de la o firma din Pitesti (ce a cumaprat-o din Germania ) ce are cod CAEN 4511 comert cu autoturisme si ce mi-a spus ca ei nu declara masinile la primarie pt ca sunt scutiti de taxe si impozite si nu este necesar si ma pot prezenta la birould e taxe si impozite de care apartin doar cu CUI-ul lor.

Am fost la sector 6 sa declar amsina si nu mi-au primit actele pt ca nu aveam scoterea din evindenta a masinii de la proprietar si mi-au dat legea din codul fiscal de la declarare art nr 471 care spune ca : ''Depunerea declarațiilor fiscale reprezintă o obligație și în cazul persoanelor care beneficiază de scutiri sau reduceri de la plata impozitului pe mijloacele de transport.''
Primaria Pitesti in schimb spune ca nu e obligat proprietarul sa faca asta si sa imid ea acest cerificat.

Eu acum nu pot inmatricula masina din aceasta cauza.

O primarie zice una, alta zice altceva, nu au aceeiasi lege ?

Ce pot face in acest caz ?

Alte discuții în legătură

Eliberare certificat fiscal achizitii intracomunitare pe cod caen 4511 CarzZ CarzZ Buna seara, Sunt administrartorul unui srl cu cod caen 4511, ce se ocupa strict cu importul si comercializarea autoturismelor aub 3.5t, cumparate din U.E. ... (vezi toată discuția)
Radiere fiscala pentru autoturism achizitionat de firma cu cod caen 4511 mariantuca mariantuca Buna ziua, am intampinat o problema pentru un autoturism achizitiona din Belgia. Istoric. Pe data de 10.05.2012 firma X... intreprindere indoviduala cu cod ... (vezi toată discuția)
Radiere auto cerut de primarie pentru firme cu cod caen 4511 mariantuca mariantuca Buna ziua, am cumaparat un autoturism in data de 24.06.212 de la o firma x intreprindere individuala cu cod caen 4511. Firma x a achizitionato din Belgia cu ... (vezi toată discuția)