avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... SCONTARE SAU CREDITARE?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

SCONTARE SAU CREDITARE?

Buna Ziua,
O societate comerciala A are de încasat 20000 lei de la societatea B, pentru care are doua bilete la ordin. Pentru că avea nevoie de lichiditati, societatea A merge la un IFN, care îi scontează cele două bilete la ordin, oferind suma de 16.000 lei. Concomitent, în acelasi contract, se mai stipulează că suma de 16.000 lei reprezintă si un credit pe care îl acordă IFN-ul pentru societatea A. Aceasta ramburseaza din rate, si după 8 luni, societatea B intra in insolventa. A se inscrie la masa credala cu 20.000 lei, dar la fel procedeaza si IFN-ul, în baza scontării. Creanta societății A este contestată, iar judecatorul sindic decide că aceasta societate nu mai are vreun drept de creanță asupra lui B, deoarece a scontat biletele la ordin in favoarea IFN-ului, în schimbul unui preț, astfel că în tabelul de creanțe rămâne IFN-ul. Ulterior, IFN-ul porneste o executare silita împotriva societății A si a actionarilor acesteia, solicitand plata creditului (în realitate a scontarii) acordat de la acestia.
ÎNTREBARE:
După ce o instanța a stabilit că IFN-ul își va încasa banii de la societatea B, mai poate să fie executată societatea A?

Alte discuții în legătură

Sume necuvenite birsanclaudia birsanclaudia Am o situatie ciudata la o societate a carei contabilitate o asigur: societatea incaseaza in contul bancar de la alta societate sume care nu reprezinta creante ... (vezi toată discuția)
Dobanzi si penalitati dupa deschiderea procedurii insolventei elafinta elafinta Buna ziua. Sotul meu a fost asociat intr-un srl care a contracttat in 2007 un credit pentru investitii garantat cu bunul cumparat dar si cu bilete la ordin ... (vezi toată discuția)
Sindicat creditor Statescu Statescu Buna seara! In procedura de insolventa a unei societati apare ca si creditor un sindicat, in dreptul sau figurand o suma de bani. Poate veti spune ca nu e nici ... (vezi toată discuția)