avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna, mod de calcul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna, mod de calcul

1. care este procedura din punct de vedere legal al calcularii zilelor de diuna?
2. cum se plateste diurna externa ron sau valuta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:05, 18 Septembrie 2017
1. HG 1860/2006
Numărul zilelor calendaristice în care persoana se află în delegare sau detaşare se socoteşte de la data şi ora plecării până la data şi ora înapoierii mijlocului de transport din şi în localitatea unde îşi are locul permanent de muncă, considerându-se fiecare 24 de ore câte o zi de delegare sau detaşare.

Pentru delegarea cu o durată de o singură zi, precum şi pentru ultima zi, în cazul delegării de mai multe zile, indemnizaţia se acordă numai dacă durata delegării este de cel puţin 12 ore.

2. HG 518/1995
art. 7^1
(1) Perioada pentru care se acordă diurna în valută se determină în funcţie de mijlocul de transport folosit, avându-se în vedere:
a) momentul decolării avionului, la plecarea în străinătate, şi momentul aterizării avionului, la sosirea în ţară, de şi pe aeroporturile care constituie puncte de trecere a frontierei de stat a României;
b) momentul trecerii cu trenul sau cu mijloacele auto prin punctele de trecere a frontierei de stat a României, atât la plecarea în străinătate, cât şi la înapoierea în ţară.

(2) Pentru fracţiunile de timp care nu însumează 24 de ore, diurna se acordă astfel: 50% până la 12 ore şi 100% pentru perioada care depăşeşte 12 ore.

3. Pentru deplasarile interne, diurna se acorda in lei , iar pentru cele externe in EURO/USD.
multumesc
nu ma descurc cu calculele, am plecat pe 12.09 la 17.30 si m am intors pe 16.09 la ora 6.30.
pe cate zile imi da diurna? :)
Ultima modificare: Luni, 18 Septembrie 2017
nicoletaav, utilizator
Pentru 4 zile.
si daca pe am plecat pe 12.09 la ora 22 si ma intorc pe 16.09 la ora 1 noaptea?.

Alte discuții în legătură

Calcul perioada de acordare diurna deplasari interne crinadum crinadum Buna ziua tuturor, As avea nevoie de ajutor in ceea ce priveste calculul diurnei pentru deplasari interne cand acestea se fac cu avionul. Departamentul ... (vezi toată discuția)
Delagatie sambata si duminica anghelnicole anghelnicole Buna ziua de ceva timp port dscutii cu departamentu resurse umane pe urmatoarea tema si vreau sa fiu cat mai convinsa ca se aplica legea eu plec in ... (vezi toată discuția)
Ore calatorie in delegatie batis2u batis2u Buna ziua, Sunt interesat de modul cum se calculeaza respectiv cum se bonifica orele de calatorie pentru delegatii, atat in tara cat si in ... (vezi toată discuția)