avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul perioada de acordare diurna deplasari interne
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul perioada de acordare diurna deplasari interne

Buna ziua tuturor,

As avea nevoie de ajutor in ceea ce priveste calculul diurnei pentru deplasari interne cand acestea se fac cu avionul.
Departamentul financiar contabil sustine ca perioada de calcul incepe cu ora decolarii avionului si se incheie cu ora aterizarii avionului. Noi intelegem ca perioada incepe din momentul in care se iese din localitatea in care ai biroul - recte Bucuresti si se incheie la reintrarea in Bucuresti.

Diferendul apare deoarece ghiseul de check-in se inchide cu 45 minute inainte de zbor, ceea ce inseamna ca din Bucuresti iesi cu cel putin 1 ora inainte de decolare. La aterizare -recuperare bagaje e mai putin, dar insumate, in situatia in care delegatia dureaza doar o zi, se poate ajunge la neacordarea diurnei dupa calculul facut de financiar.

Ma puteti ajuta cu o referinta legislativa legata de calcularea duratei de timp pe care se acorda diurna? Nu stiu daca prezinta importanta, lucrez in sistemul privat, nu la stat.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MALAMUT , Consultant fiscal 20:50, 19 Septembrie 2010
Hotărâre nr. 1860/2006 Art. 10. - Numarul zilelor calendaristice în care persoana se afla în delegare sau detasare sesocoteste de la data si ora plecarii pâna la data si ora înapoierii mijlocului de transport din si înlocalitatea unde îsi are locul permanent de munca, considerându-se fiecare 24 de ore câte o zi de delegare sau detasare.
H.G. nr.518/1995 privind unele drepturi si obligatii ale personalului roman trimis in strainatate
In conformitate cu prevederile art.7 din actul normativ mentionat mai sus, diurna în valută se diferenţiază pe două categorii şi se acordă la nivelul prevăzut pentru fiecare ţară în care are loc deplasarea potrivit Anexei nr.1* A, din acelasi act. Perioada pentru care se acordă diurna în valută se determină în funcţie de mijlocul de transport folosit, avându-se în vedere:
a) momentul decolării avionului, la plecarea în străinătate, şi momentul aterizării avionului, la sosirea în ţară, de şi pe aeroporturile care constituie puncte de trecere a frontierei de stat a României;
Pentru fracţiunile de timp care nu însumează 24 de ore, diurna se acordă astfel: 50% până la 12 ore şi 100% pentru perioada care depăşeşte 12 ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna, mod de calcul nicoletaav nicoletaav 1. care este procedura din punct de vedere legal al calcularii zilelor de diuna? 2. cum se plateste diurna externa ron sau valuta? (vezi toată discuția)
Ore calatorie in delegatie batis2u batis2u Buna ziua, Sunt interesat de modul cum se calculeaza respectiv cum se bonifica orele de calatorie pentru delegatii, atat in tara cat si in ... (vezi toată discuția)
Deplasarea in interes de servici t_ovi2002 t_ovi2002 Buna ziua, Daca am o deplasare in interes de servici pentru mai multe zile si la tur/retur trec prin orasul in care e locata si firma unde imi desfasor ... (vezi toată discuția)