avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am încheiat un contract de închiriere pe o perioadă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am încheiat un contract de închiriere pe o perioadă de un an, dar după o lună m-am pomenit cu garsoniera plină de gândaci de care nu pot să scap, în ciuda eforturilor depuse. Aș dori rezilierea contractului, e posibil?

Am incheiat un contract de inchiriere ptr. o garsoniera pe o perioada de un an de zile.Apoi dupa o luna de zile, m-am pomenit cu garsoniera plina de gandaci, de care nu pot sa scap, in ciuda eforturilor depuse.Consider acest lucru ca fiind un viciu ascuns de proprietar la incheierea contractului,intrucat mi-a sugerat, dupa ce i-am adus la cunostinta acest lucru, sa cumpar niste substante toxice pe care le-au cumpart tot timpul si chiriasii dinaintea mea.Nu pot locui in aceste conditii.As dori rezilierea contractului.E posibil? Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Raluca Dudescu , Consultant managementul calitatii 23:45, 11 Octombrie 2018
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este posibil. Exista chiar si un text de lege care va poate ajuta, art.1827 Cod civil - Vicii care amenință sănătatea. (1) Dacă imobilul închiriat, prin starea sa, constituie o primejdie gravă pentru sănătatea celor care locuiesc în el, chiriașul, chiar dacă a renunțat la acest drept, va putea rezilia contractul de închiriere, în condițiile legii. (2) Chiriașul are dreptul și la daune-interese dacă, la data încheierii contractului, nu a cunoscut viciile bunului.
Va multumesc!
Buna ziua,

Sa fiti atent ca perioada dvs pana la rezilierea contractului sa acopere garantia, caci, in general, proprietarii nu se omoara sa restituie garantiile. De ex. il notificati ca plecati in 30 zile si mentionati sa pastreze garantia egala cu chiria pe o luna ( de ex.) iar ulterior dvs achitati facturile.

Legat de daunatori, e mai mult vina asociatiei decat a proprietarului. Solicitati in scris atat proprietarului cat si asociatiei sa ia urgent masuri prin actiuni de combatere a daunatorilor realizate de o societate de DDD, mentionand ca daca nu iau masuri veti face o reclamatie la DSP.

Acum, e important de stiut ca pana si fabricile care au sisteme.performante iar cladirile sunt "blindate" de curse, au probleme uneori si se trezesc cu cate o invazie, in mod special toamna, cand insectele cauta un spatiu bun sa ierneze.

Si dvs puteti sa actionati cu solutii profesionale, de ex. la Obor este un magazin cu insecticide bune si personal competent. Eu am luat anul trecut o solutie de la Bayer pt o prietena care, desi statea in Cosmopolis, avea o infestare cu furnici cuibarite chiar sub izolatia de polistiren a blocului, iar anul acesta pt 2 prieteni ce aveau infestari cu gandaci. Mereu au dat rezultate excelente.

Va doresc succes in gasirea unei noi locuinte si in combaterea daunatorilor, pana la plecare!


Editare: citarea in intregime a unui mesaj
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Sarut mana!

Stiu cum stau lucrurile cu garantia...In privinta gandacilor,va rog sa ma credeti ca nu stiu ce alte solutii sa mai folosesc impotriva lor,de la Regent pana la seringile ''minune'' de la Bayer...Efectul pe termen lung,este zero...Nu stiu daca si dvs. ati cumpara lunar solutii si spray-uri in valoare de 150 de euro,iar efectul este aproape nul...tot timpul acestia revenind ...Am izolat fiecare fisura sau gaura din garsoniera aia si...degeaba...Deci?Despre ce conditii de locuit vorbim?
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2018
elvir marian, utilizator
Da, asta inseamna ca aveti o sursa de infestare masiva si veche in imobil sau zona, posibil subsolul blocului dvs sau al unor blocuri vecine, unde s-au.cuibarit si periodic reinfesteaza restul "teritoriului", inclusiv apartamentul dvs. Daca asociatia nu angajeaza o societate DDD performanta, vezi avea in permanenta probleme.
Incercati sa gasiti in alta parte si la vizita.noului apartement solicitati.sa vizitati.si subsolul, pt.a va convinge ca nu este inundat si ca nu.sunt urme de.daunatori.


elvir marian a scris:

Sarut mana!

Stiu cum stau lucrurile cu garantia...In privinta gandacilor,va rog sa ma credeti ca nu stiu ce alte solutii sa mai folosesc impotriva lor,de la Regent pana la seringile ''minune'' de la Bayer...Efectul pe termen lung,este zero...Nu stiu daca si dvs. ati cumpara lunar solutii si spray-uri in valoare de 150 de euro,iar efectul este aproape nul...tot timpul acestia revenind ...Am izolat fiecare fisura sau gaura din garsoniera aia si...degeaba...Deci?Despre ce conditii de locuit vorbim?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract închiriere (înregistrat la anaf) din cauza gândacilor de bucătărie Chirieproblema Chirieproblema Buna ziua! Se da urmatoarea speta: In urma cu 4 zile am inchiriat o garsoniera cu contract anaf pe 12 luni. Am platit 1000 lei chirie avans, 1000 lei garantie ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantie si chirie Foci Foci Buna seara. Voi spune pe scurt povestea si sper sa gasesc putin ajutor. Eu stau in chirie la Unirii si garsoniera in care stau este infestata cu gandaci (ca si ... (vezi toată discuția)
Ce posibilități am să renunț la un contract de închiriere pentru o garsonieră plină de gândaci? ZBIRLEA GEORGIANA ZBIRLEA GEORGIANA Buna seara.Ma numesc Zbirlea Georgiana.Vineri,am semnat ,ca si viitor chirias,un contract,pt.o garsoniera,care va intra in vigoare/declarat,cu data de ... (vezi toată discuția)