CostyC a scris:
Salut,
Am auzit un zvon potrivit caruia o femeie primeste banii de la stat doar daca are cel putin 1 an vechime la locul actual de munca.
Mentionez ca sotia mea si-a schimbat locul de munca pe 22.iul.09 si a ramas insarcinata o luna mai tarziu. Deci o sa nasca undeva pe la jumatatea lunii mai.=D>
Este adevarat ce am auzit?....ea a stat fara serviciu cam 2 sapt de cand a plecat si pana a gasit in alta parte.
Multumesc,
Costi.... din mesajul tau reiese faptul ca nu stii daca sotia mai primeste banii pentru concediu maternitate crestere copil. Nu sunt in domeniu, dar cautand o lege care sa ma ajute in problema pe care o am eu am gasit si acele paragrafe pe care ti le-am trimis in care spune clar ca se accepta si fractiuni de luna, asa cum este si in cazul sotiei. Mai clar de atat nu cred ca se poate. Cat despre cati bani primeste stiu ca daca 85% din salariul ei depaseste pragul de 600 roni cat se acorda minim pt orice mamica , i se poate acorda 85% din salariu cu conditia sa nu depaseasca parca 4000 de roni.
Daca mai departe pe tine te intereseaza cum poate sa-si ia concediu pre si postnatal poti intra pe mesajul postat de macko :ghid cu pasii de urmat in cazul sarcinii, concediu de maternitate - unde am incercat sa-i explic asa cum stiu si cum am facut si eu ce trebuie sa faca.
In speranta ca de aceasta data nu te-am mai dezorientat, sper sa-ti fie de folos.