Am cumparat un teren si am construit o casa cu bani imprumutati de la BCR(4000 ron),CAR(6500 ron)si de la sora mea din Spania(5000 euro-detin chitantele de transfer)in aprilie 2006.In momentul achizitionarii terenului si construirii casei,sotul meu se afla in Spania,de unde ne-a trimis(mie si celor doua fete pe care le avem)suma de 1700 euro(in decursul a sase luni).In noiembrie acelasi an ne-am despartit in fapt,divortul pronuntindu-se in octombrie 2007.Mentionez ca inca nu am deschis partajul.De la data despartirii in fapt,fostul meu sot nu a mai trimis nici un ban,eu platind singura ratele la banci,si catre sora mea.Vreau sa stiu ce cota parte mi se cuvine din bunuri,tinand cont ca toata contributia lui a fost 1700 euro,o parte din ei fiind necesari pentru cresterea fetitelor,iar contributia mea a fost,banii imprumutati,pe care i-am restituit singura,munca fizica la casa,salariul pe care il aveam in acel moment(pentru ca aveam si serviciu).Mentionez ca el nu a participat nici fizic la constructia casei,singura lui contributie fiind cei 1700 de euro,o parte din ei folosindu-i pentru cresterea fetitelor,iar ceilalti pentru plata unor materiale necesare constructiei.
Si daca nu va alegeti cu atentie avocatul veti suporta si taxele platite si veti pierde si din cheltuielile de judecata.
Macar daca ati obtine cat ati avea dreptul fara prea mult stres.;)
taxa de timbru in cazul cererii de partaj este in cuantum de 3% din valoarea masei partajabile .
daca partile incheie o tranzactie pe cale amiabila privind bunurile ce intra in masa partajabila, taxa de tb se restituie integral.
aceasta tranzactie tb depusa la primul termen , pt a se restitui ulterior tx de timbru .
daca tranzactie se incheie ulterior primei zile de infatisare se restituie pana la jumatate din suma achitata, tinand seama de actele procesuale deja indeplinite.
daca puteti dovedi ca dvs ati avut o contributie net superioara sotului dvs., la constructia imobilului si dobandirea celorlalte bunuri ce formeaza comunitatea matrimoniala, exista sanse ca instanta sa va atribuie dvs imobilul, cu obligatia platii sultei catre fostul sot .
Partaj
danut30
in 1989 m-am insurat rezultand doi copii.un baiat major si o fiica minora.in 1994 socrii ne-au imprumutat cu bani pentru a cumpara un apartament cu 4 camere pe ... (vezi toată discuția)
Partaj
calanceavasile
Neam certat si ne am separat in fapt in 03 01 2003 dar am divortat legal in septembrie 2008 In 17 dec 2002 am optinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)