avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Promisiune bilaterala de vanzare cumparare cu firma
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Promisiune bilaterala de vanzare cumparare cu firma

Urmeaza sa semnez o promisiune bilaterala de vanzare cumparare pentru un imobil compus din teren si o casa in constructie. Constructie ce trebuie finalizata de promitentul vanzator la semnarea contractului de vanzare cumparare.

As vrea sa stiu cam ce aspect trebuie stipulate in antecontract pentru a ma proteja cat pot de mult.
Mentionez ca este vorba de un avans de 15% si restul va fi luat prin credit bancar.

Pana acum am stipulat:
- Pret Fix
- Termen de repararea vicilor ascunse
- Inspectii periodice si prezentarea documentelor, materiale constructie, finisaje
- In cazul in care vanzatorul refuza vanzarea, restituirea dublu avansului dat in termen de 30 de zile, in caz contrar se va pune ipoteca asupra imobilului (teren, constructie) in favoarea promitentului cumparator pentru recuperarea avansului.
- banca refuza creditul avansul trebuie restituit.
-promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare sa fie notată în cartea funciară

As vrea sa mai acoper si inca 2 aspecte, falimentul si insolventa firmei, insa nu stiu cam de ce m-as putea lega.

Sunt deschis si la alte apecte daca cineva le observa.

Ultima modificare: Joi, 21 Septembrie 2017
Amade, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt foarte multe aspecte care va pot scapa intrucat dezvoltatorii imobiliari au echipe de profesionisti care lucreaza la contractele lor. E ca atunci cand d-voastra sunteti incepator la sah si aveti de jucat o partida cu un jucator profesionist si intrebati un maestru ce sa jucati cu negrele dupa e4-e5; Cf3-Cc6, Nb5. Nu va foloseste la nimic un raspuns. Cautati un coleg care sa va insoteasca si sa examineze contractul. Pentru o suma mai mult decat modica cumparati siguranta intr-o investitie unde veti baga o multime de bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza neclara in antecontractul de vanzare-cumparare ... iMozzie iMozzie Salutare, urmeaza sa semnez un antecontract de vanzare-cumparare pentru achizitia unui apartament iar o clauza suna cam asa: \"In calitate de promitenti ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare contract de vanzare-cumparare DrHOOK. DrHOOK. Buna seara, Am un prieten care vinde un apartament,a facut un antecontract de vanzare-cumparare cu un cumparator care a obtinut un credit ipotecar. In ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament alex_32 alex_32 Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament nou, intr-un ansamblu de mai multe blocuri in constructie, de la dezvoltator cu cash(avans la antecontract si plata ... (vezi toată discuția)