avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriere plata facturi cablu tv
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriere plata facturi cablu tv

Buna seara. In mai 2014 am facut o cerere de reziliere a contractului de cablu tv,pe motiv ca ne mutam si la noua adresa compania respectiva nu avea infrastructura(acest aspect l-am aflat de la ei).Metionez ca acest motiv de reziliere era stipulat si in contract. Compania de cablu,pe langa faptul ca nu a reziliat contractul nu a vrut sa ne primeasca nici echipamentele inapoi,impreuna cu o tableta primita cu o luna inainte,la reinoirea contractului. Nu aveam intentia sa renuntam la serviciile lor,singurul motiv fiind acela ca in cartierul unde ne-am luat casa ei nu furnizau servicii.
La o saptamana de la depunerea cererii de reziliere ne-am mutat,compania continuand sa emita facturi la vechea adresa unde stateam in chirie. Dupa 3 luni,vazand ca nu reziliaza contractul am mers si am depus din nou o cerere prin care solicitam o rezolutie in scris a cererii noastre de reziliere.Am reusit atunci sa returnam o parte din echipament,insa tableta respectiva,desi era in cutie sigilata,deoarece am aflat ca ne mutam si vroiam sa o returnam,nu au vrut sa ne-o primeasca solicitandu-ne o suma de bani pentru ea,mult peste pretul pietei la data respectiva. In total au fost emise 3 facturi dupa data depunerii cererii de reziliere,facturi pe care nu le-am platit.
Astazi insa,am fost anuntati de catre mama sotului ca a primit un dosar de la judecatorie prin care ni se cere suma de 1800ron. Au trecut 3 ani si 4 luni de la ultima factura platita la ei,pot sa ne actioneze in instanta dupa aceasta perioada in care nu am platit nimic din ce a fost cerut abuziv(cele 3 luni si pretul tabletei)?Oare nu s-au prescris aceste sume. Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat ca ma simt furata,mai ales ca am incercat sa rezolv amiabil aceasta problema acum 3 ani
Cel mai recent răspuns: mia_livia , utilizator 22:36, 25 Septembrie 2017
Va rog frumos,daca poate cineva sa imi raspunda,am tot studiat aceasta problema,ultima factura emisa a fost in data de 31.07.2014,eu in 06.07.2014 facand o sesizare la ANPC ca operatorul de cablu refuza sa rezilieze contractul si continua sa emita facturi.Dupa aceasta factura nu s-a mai emis nimic,Insa mi-am amintit zilele asta de cand am aflat de judecata,ca aveam un cont unde imi puteam vedea facturile si am intrat in acel cont si am vazut ca a fost emisa o noua factura in data de 6.04.2015,la 9 luni de la incetarea contractului,cu un sold precedent reprezentand cele 3 facturi si o diferenta de plata reprezentand valoarea tabletei care au refuzat sa o primeasca cu un an in urma.Intrebarile mele ar fi:
1-pot emite facturi la 9 luni dupa incetarea contractului?Se considera factura pt prestari servicii sau factura pt recuperarea datoriei?
2-referitor la prescrierea datoriei,cei 3 ani se calculeaza de la:
-ultima factura platita
-ultima factura emisa,cea inainte de incetarea contractului(31.07.2014)
-ultima factura emisa dupa 9 luni de la incetarea contractului(06.04.2015)?
Va rog din suflet sa ma ajutati,nu mai am liniste pana nu rezolv situatia!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie factura cablu tv mia_livia mia_livia Buna ziua. Am mai postat o intrebare cu referire la un proces intentat de rcs-rds cu privire la niste facturi neachitate din 2014. Intre timp a aparut o noua ... (vezi toată discuția)
Penalizari in urma cesionarii datoriei CorinaSusu CorinaSusu Buna ziua, Va rog frumos in masura in care se poate sa ma ajutati cu niste sfaturi legate de urmatoarea situatie: Mama mea a avut un contract cu o companie ... (vezi toată discuția)
Taxa de reziliere impusa de firma de cablu/internet ContSters247399 ContSters247399 buna ziua, v-as ruga sa imi spuneti daca este legala taxa de reziliere a contractului inainte de termen. situatia mea sta astfel: am cerut rezilierea ... (vezi toată discuția)