avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1402 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj divort cu cetatean italian
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj divort cu cetatean italian

Buna seara.Sunt casatorita cu un cetatean italian in italia.dupa legile lor se face la casatorie comuniune de bunuri sau diviziune. Noi am ales comuniune . acum in caz de divort sotul meu are parte in apartamentul din romania ? mentionez ca apartamentul a fost cumparat de mine inainte de casatorie . va multumesc
Cel mai recent răspuns: carda , utilizator 15:13, 27 Octombrie 2009
Apartamentulcumparat de dvs.in Romania,are regim de bun propriu dobandit inainte de casatorie si deci, din punct de vedere legal,nu este supus partajului
daca veti divorta in romania , apartamentul dvs , bun propriu nu va face obiectul procesului de partaj.
pt aceasta este nevoie ca , actul de casatorie sa fie transcris in tara .

daca veti divorta in italia, va trebui sa va supuneti regimului juridic al acelei tari .
Nu se poate divorta in Romania pentru ca noi ne-am casatorit in italia si la ei se divorteaza in 3 ani .
Daca casatoria dvs. s-a inregistrat si in Romania , cu ultim domiciliu comun stabilit in Romania ati putea promova actiune de divort aici.
in ceea ce priveste bunul achizitionat inainte de casatorie, asa cum vi s-a spus deja, el este bun propriu neputand fi supus partajului ( potrivit legii romane)
Deci, daca divortul va avea loc in Italia, legea italiana stabileste ca bunurile dobindite inaintea casatoriei nu pot face obiectul partajului chiar si in regim de comuniune.Deci stati linistita ca nu are dreptul la apartamentul din Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament in romania soti roman si italian separatie de bunuri patrimoniale ContSters59529 ContSters59529 Am cumparat din venitul personal o garsoniera in Romania in 1992 pe numele meu, fiind casatorita in regim de separatie de bunuri patrimoniale cu un cetatean ... (vezi toată discuția)
Legea aplicabila intr-un partaj de bunuri dobandite in timpul casatoriei? Chiriac Roxana Chiriac Roxana In cazul unei casatorii mixte intre un italian si o romanca (matrimoniu efectuat in Italia), romanca a decis sa faca divortul in Romania datorita faptului ca ... (vezi toată discuția)
Contract de casatorie pisi1952 pisi1952 Fiica mea urmeaza sa se casatoreasca cu un cetatean turc. As dori sa ma ajutati, daca se poate, cu un model de contract de casatorie si cu sfaturi, astfel ... (vezi toată discuția)