avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nudul proprietar dorește să ducă la azil ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nudul proprietar dorește să ducă la azil uzufructuarul imobilului. Cu ce condiții poate face asta?

Buna seara,

As dori sa va intreb, este nevoie de vreo decizie notariala/legala in cazul in care proprietarii imobilului doresc sa duca la azil persoana cu dreptul de uzufruct viager?

mutlumesc,
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
Admin, administrator
~ Conținut șters la cerere ~
Buna seara,

Persoana cu uzufruct viager, este mioapa, are miopie forte, ireversibila, Are diagnosticul pus de catre medicul specialist oftamolog, S-a incercat tratatrea bolii insa a recidivat de fiecare data, persoana are 88 de ani, Anul acesta au avut loc cateva evenimente neplacute, uzufructanta a cazut , s-a ranit. Proprietarii sunt oameni seriosi cu loc de munca care ii solicita pe amandoi cate 8-10 ore / zi si nu sunt calificati pentru a ingriji varstnici.
S-a facut tratament la domiciliu pe perioada recuperarii, insa a fost destul de costisitor, Proprietarii au inaintat un dosar pentru a obtine ajutor social pentru nevazatori, in ideea ca sotia va renunta la servici si isi va asuma rolul sa o ingrijeasca mai bine decat in prezent, dar a fost dosarul respins din cazua coruptiei, doamna proprietara a refuzat sa ofere mita pentru a se aproba dosarul considerand ca faptele vorbesc de la sine, si nu trebuie "unse" lucururile.
Pentru binele uzufructantei ei s-au gandit ca ar fi mai bine pentru ea la un azil .
Chiar nu se poate face nimic in acest caz?
~ Conținut șters la cerere ~
Nudul proprietar nu este obligat sa- l îngrijească pe uzufructuar. Nici sa- l interneze intr-un centru de specialitate dacă se impune acest lucru din punct de vedere medical.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Indiferent daca este internat uzufructuarului sau nu, fructele i se cuvin in continuare. Adică chiria pentru imobilul în cauză.
În esență, eu nu cunosc dacă se poate îngriji singura doamna, însă dacă este spre binele ei, poate fi internata. Asta nu fac ei sa se stingă dreptul său de uzufruct însă.

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager Daniela99 Daniela99 Buna ziua tuturor. Ma aflu in urmatoarea situatie si incerc sa vad care ar fi solutia: In 2001 am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager adina09 adina09 buna ziua,am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu nudul proprietar si cu bunica sa care avea dreptul de uzufruct viager si care a fost de acord sa se ... (vezi toată discuția)