Avem de gand sa popularizam forumul, incepand cu 15 octombrie, prin urmatoarea strategie. In fiecare saptamana popularizam cate o rubrica a forumului (Asociatii de locatari, drept civil, etc) si propunem publicului Avocatnet.ro o lista cu cele mai interesante 25 de subiecte care au fost discutate in rubrica respectiva de-a lungul timpului. In acest fel, vom aduce in atentia publicului faptul ca in Forum se discuta subiecte extrem de interesante si de utile pentru toata lumea.
Asa incat am o rugaminte: haideti sa alegem impreuna cele 25 de subiecte care urmeaza sa fie prezentate in cadrul a 5 articole (cate un articol publicat in fiecare zi a saptamanii forumului Asociatii de locatari).
Ar fi perfect daca mai multi colegi ar propune cate 3, 4, 5 subiecte. Eu le voi centraliza la final si le voi alege pe cele mai importante 25 de subiecte dintre propunerile tuturor.
Va multumesc foarte mult. Totusi, insist, exista un act normativ, o lege, care se stabileasca acestea ? Noua ni se "da, tot timpul, cu Legea In cap". Bunul simt nu mai are nici-o valoare.
Va sugerez sa incercati sa schimbati sintagma "locatari" folosita in titlu cu cea de "proprietari". Cum e legal. Multumesc mult.
Am sa va spun oarece. Mesajul meu nu este catusi de putin oficial, eu nu am facut decat sa sintetizez asa cum vad eu lucrurile si cum, macar pana aici, ar trebui sa le stie fiecare proprietar.
In cazul vanzarii uscatoriei, sa zicem, poate fi consultat un notar, dar e posibil ca el sa va spuna sa vina un reprezentant al asociatie cu un banal PV de vanzare (situatie aproape imposibila, dar o luam in calcul) sau poate sa nu vrea nici in ruptul capului sa faca aceasta tranzactie cu toti proprietarii prezenti, cu actele-n mana, dispusi sa plateasca oricat numai sa se vada cu uscatoria vanduta.... Un notar sau altul sau altul va poate spune ce si cum, el raspunde pentru actiunile sale...este o persoana care lucreaza cu legea, dar si proprietarii, care de foarte multe ori nu-si cunosc drepturile, sunt in stare sa "puna botul" la orice prostie li se pune in fata sa semneze si in dorinta de a obtine bani de paine pentru 1-2 luni sa-si vanda ireversibil din proprietate.
Proprietarii trebuie sa se destepte si sa se civilizeze in acelasi timp...sa stie ca au o proprietate individuala, dar si o proprietate comuna indivizibila, fortata si perpetua si ca, daca in proprietatea individuala pot face aproape orice vor, cu proprietatea comuna trebuie sa faca numai ce vor si ceilalti proprietari sau sa nu si-o neglijeze, lasand altora privilegiul de a se infrupta din ea dupa bunul plac sau prostind oameni ignoranti, carora nu le-a spus nimeni ce si cum cu bucatica lor din proprietatea comuna.
@Duiliu, acesta fiind un mesaj neoficial imi permit sa folosesc termeni si mai putin oficiali, cum ar fi acela de locatar. Pentru chiriasi, ca sunt ai primariei sau ai unui proprietar anume folosesc termenul de chirias. Daca va referiti la titlul topicului, eu nu-l pot modifica pentru ca nu l-am initiat eu, ci administratorul site-ului. Deci adresati-va initiatorului prin mesaj privat.
In cazul uscatoriei-ca si spatiu comun, NU exista calitatea de proprietar ,pe cale de consecinta ,legal Nu poate face obiectul unei tranzactii in sensul si conditiile legal prevazute.
Acesta este "artificiul",nu respectarea legii in vigoare,prin care anterior unei tranzactionari de spatiu in comun,se solicita consimtamantul livber exprimat al tuturor beneficiarilor de cote parti la bunulul ,care face interesul spre viitoare detinere cu titlu de proprietate.
In eventualitatea in care totusi se desavarseste tranzactia,in instanta,orice persoana interesata poate solicita anularea actului,si pana acum exista cateva solutii in acest sens.
@ynocentta
Pai cine sa conteste in instanta vanzarea, daca ea a fost facuta cu acordul tuturor si au fost facute si actele? O terta persoana? De ce ar face-o si cu ce scop? Si ce-ar folosi? Doar asa, sa se afle-n treaba de pe strada?