avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere si ingrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere si ingrijire copil

Buna ziua, imi puteti spune, va rog, daca la calcularea indemnizatiei de crestere si ingrijire copil se i-au in considerare si bonurile de masa? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 25 Septembrie 2017

Tichetele de masa nu intra in baza de calcul pentru indemnizatia de crestere si ingrijire copil.
Conform OUG 111/2010:
Articolul 3
(2) Veniturile care se iau in considerare pentru stabilirea nivelului indemnizatiei pentru cresterea copilului reprezinta, dupa caz:
a) suma incasata de persoana indreptatita, rezultata dupa aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul al impozitului determinate ca diferenta intre venitul net din salarii calculat prin deducerea din venitul brut a contributiilor obligatorii aferente unei luni si a deducerii personale acordate pentru luna respectiva si contributiile la fondurile de pensii facultative, precum si cotizatia sindicala platita in luna respectiva pentru veniturile din salarii, la locul unde se afla functia de baza;
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ordinul 1474/2011
situatie :
Sunt considerate tichetele de masă venituri din salariu şi se iau în considerare la stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului?

solutie : Potrivit definiţiei de la art. 55 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal- in prezent art.76 d8in legea 227/2015 - , cu modificările şi completările ulterioare, sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani şi/sau în natură obţinute de o persoană fizică ce desfăşoară o activitate în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, indiferent de perioada la care se referă, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordă, inclusiv indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă. De asemenea, sunt asimilate salariilor şi orice alte sume sau avantaje de natură salarială ori asimilate salariilor în vederea impunerii, în această categorie intrând şi tichetele de masă, tichetele de vacanţă etc.

Prin urmare, tichetele de masa se iau in considerare la stabilirea indemnizatiei pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie crestere copil emilianicolau emilianicolau Buna ziua, As vrea sa stiu daca la baza de calcul a indemnizatiei crestere copil se ia in calcul venitul net inainte de impozitare sau dupa impozitare. ... (vezi toată discuția)
Indemnizația copil Svero Svero La calcularea indemnizației pentru creștere copil se ține cont și de bonurile de masă, de primele primite în cei doi ani anterior nașterii copilului? (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil livialavinia livialavinia As dori sa stiu daca se iau in calcul la calcularea indemnizatiei de cresterea copilului si bonurile de masa? (vezi toată discuția)