avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Icc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Icc

Bună ziua. Am o întrebare. .. Cum se procedează cu indemnizatia de crestere copil cazul în care plec temporar cu soțul si fetița în străinătate? Menționez ca eu nu am sa lucrez,doar soțul. Continua indemnizatia în tara sau se suspenda pe perioada în care nu sunt în țară? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consilier juridic 18:10, 25 Septembrie 2017
Plata indemnizatiei se suspenda pe perioada cat nu mai locuiti in Romania.

OUG 111/2010
art.12
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se acordă în situaţia în care solicitantul îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) este cetăţean român, cetăţean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României;
c) locuieşte în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora.
.......

art.16
(2) Plata indemnizaţiei prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin. (1) şi art. 9 alin. (5) şi (6) se suspendă începând cu luna următoare celei în care:
....
h) în situaţia în care beneficiarul nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 12;
....
Ultima modificare: Luni, 25 Septembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Perioada in care nu sunteti in tara se suspenda indemnizatia de ingrijire copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie Ioana177 Ioana177 Buna ziua, Am un fiu nascut pe 18 sep 2012. As dori ca pe perioada concediului de maternitate sa ma mut in Germania. Daca parasesc tara mai beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Suspendare indemnizatie crestere copil ContSters282997 ContSters282997 Buna seara, incepand cu data de 01.05.2012 sunt mamica si primesc indemnizatie de ingrijire al copilului si alocatia de stat pentru copil. In perioada ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil airelav_3891 airelav_3891 Tocmai urmeaza sa intru in CIC iar sotul va pleca din tara. As dori sa pot merge sa il vizitez fara a pierde dreptul la ICC in tara. Cat timp pot sta plecata ... (vezi toată discuția)