avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pentru cresterea copilului

Buna Seara,sunt insarcinata si doresc sa stiu daca beneficiez de indemnizatie crestere copil in conditiile in care am avut concediu fara plata in ultimele 6 luni.mentionez ca anterior celor 6 luni de fara plata am lucrat cu acte in regula.pe 11 octombrie se termina perioada de fara plata si ma voi intoarce la acelasi loc de munca.
Ultima modificare: Marți, 26 Septembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: zimnicea1 , utilizator 21:48, 26 Septembrie 2017
Beneficiati de indemnizatie pentru crestere copil.

OUG 111/2010:
Articolul 2
(1) Persoanele care, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat timp de cel putin 12 luni venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara.
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație crestere copil julia_mik julia_mik As vrea sa stiu daca raman gravidă si sunt angajată iar la scurt timp dupa după ce anunt firma ca sunt însărcinată imi dau demisia(probleme personale) ... (vezi toată discuția)
Indemnizația de ccc MariF1 MariF1 Bună ziua! Am 2 întrebări legate de indemnizația pentru creșterea copilului: știu că recent s-a schimbat această lege și acum, pentru a putea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil Alinmihaela Alinmihaela Daca sunt insarcinata in 6 saptamani si nu lucrez , pot sa platesc retro pe 6 luni si apoi sa platesc in continuare dupa cartea de munca la C A S, as putea ... (vezi toată discuția)