avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare salarii restante
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare salarii restante

Angajatorul nu mi-a platit salariul timp de 3 luni si nici contributiile catre bugetul de stat; l-am dat in judecata si judecatorul a dat sentinta in favoarea mea; au expirat cele 10 zile de la comunicarea hotararii timp in care se putea face apel din partea paratului ( ce apel sa faca daca este in culpa) ... am facut cerere de legalizare a hotararii judecatoresti pentru a continua actiunea pana la recuperarea salariilor si dovada ca a achitat obligatiile catre bugetul de stat pe perioada cat am fost angajat la aceasta firma neserioasa (ca sa nu spun altfel). Ce ar trebui sa mai intreprind pentru a-mi primii banii munciti? Nu ma intereseaza ca angajatorul sa faca puscarie. Care sunt optiunile mele pentru a primi salariile restante si dovada ca a achitat darile catre stat atata timp cat am fost angajat la ei? Mentionez ca am 63 ani , ma apropii de pensie si nu vreau sa pierd lunile lucrate la ei . Poate fi executat silit angajatorul ?Daca da, cam care ar fi demersurile de urmat? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:33, 26 Septembrie 2017
Solutia este : punerea in executare a hotararii respective.

In acest caz, puteti apela la in executor judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare cheltuieli de judecata dafe dafe Buna ziua! In urma contestarii in Instanta a deciziei de concediere a firmei la care lucram, am obtinut reincadrarea in munca, si plata salariilor pe perioada ... (vezi toată discuția)
Acte necesare executare silita perlutza perlutza Buna seara, Am obtinut in litigiu de munca o hotarare definitiva si irevocabila. As vrea sa va intreb cum se procedeaza in continuare ? Se legalizeaza ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu mi-a platit salariul standan54 standan54 Angajatorul nu mi-a platit salarii pe trei luni. Mi-am dat demisia si am respectat prevederile codului muncii. Dupa demisie am facut o Notificare angajatorului ... (vezi toată discuția)