cine tb sa faca parte dintr o comisie disciplinara? pot fi martori ceilalti angajati? ce dovezi tb sa aiba angajatorul pentru a avea castig de cauza?
multumesc
In urma discutiilor din cadrul comisiei cu toate persoanele implicate comisia stabileste DACA este vorba de o abatere, daca aceasta s-a produs cu vinovatie (adica salariatul stia ca greseste dar a continuat), gradul de vinovatie, gravitatea prejudiciului si, pe cale de consecinta, sanctiunea disciplinara.
Aceasta comisie PROPUNE eventuala sanctiune conducatorului unitatii care poate da curs acelei propuneri, o poate schimba sau poate renunta la ea.
Termenele sunt asa: 30 zile de la data savarsirii faptei, dar daca se afla despre prooducerea faptei dupa cele 30 zile atunci intervine termenul de 6 luni. Adica sa nu fi trecut 6 luni de cand s-a produs ea (fapta adica)
deci, comisia pleaca de la PREZUMTIA savarsirii faptei.
daca presupusa fapta s-a constatat de catre angajator pe 5.11.2009, convocarea pe 3.12.2009 (in ziua 28), nota de relatii pe 7.12.2009 (dupa 30 zile), iar cercetarea continua, se aplica perioada de 6 luni sau comisia este in afara termenului legal? va intreb si insist pt ca sunt direct implicat in aceasta situatie.
la 5.11.2009 am fost pus sa dau chiar nota de informare.
am citit pe net ca angajatorul trebuie sa convoace salariatul pentru cercetare disciplinara cu cel putin 5 zile inainte. unde este prevazut acest termen?
va rog sa-mi raspundeti si la solicitarea anterioara.
multumesc
am citit pe net ca angajatorul trebuie sa convoace salariatul pentru cercetare disciplinara cu cel putin 5 zile inainte. unde este prevazut acest termen?
va rog sa-mi raspundeti si la solicitarea anterioara.
multumesc
art.75 alin.3 din CCMN - Comisia il va convoca in scris pe salariatul cercetat, cu cel putin 5 zile lucratoare inainte. Convocarea va indica cel putin motivul, data, ora si locul intrevederii.