avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept la mostenire dupa o verisoara de grad 1
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept la mostenire dupa o verisoara de grad 1

O verisoara de gradul 1(parintii erau frati-decedati) moare si lasa mostenire prin testament altei verisoare de grad 2 si unui necunoscut( care a mai ingrijit-o in ultimul an de viata) totul( 2 apartamente,bani,dosar ANRP). Eu ca verisor de gradul 1 am drept la ceva sau nu,desi nu am fost mentionat in testament? In februarie de face anul de cand a murit. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 15:47, 26 Septembrie 2017
Din păcate, nu. Verii primari nu sunt moștenitori rezervatari. Iar în lipsa moștenitorilor rezervatari, testatorul este liber să lase prin testament întreaga sa avere oricui dorește. Nu veți putea obține reducțiunea testamentului.
Ultima modificare: Marți, 26 Septembrie 2017
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacarea testamentului Corina1982 Corina1982 Buna ziua! In familia mea a murit recent o verisoara. Aceasta si-a petrecut ultimele saptamani de viata la azil, iar sora mea a facut-o sa ii lase prin ... (vezi toată discuția)
Testament persoana fara urmasi si parinti decedati ma_ria ma_ria Buna ziua, sunt necunoscatoare in ce priveste variantele testamentare/mostenire: daca o persoana nu are urmasi si parintii ei sunt decedati, cine vine la ... (vezi toată discuția)
Care este actul cel mai potrivit pentru a putea beneficia de moștenirea unei familii (părinți și fiu)? BG BG Va rog sa-mi sugerati care este actul cel mai potrivit pentru a putea beneficia de mostenirea unei familii, dupa decesul proprietarilor si a fiului ... (vezi toată discuția)