avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte succesiune deces germania
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte succesiune deces germania

buna ziua,
pentru o persoana care a locuit si a decedat in Germania ( certif de deces eliberat de statul german) pentru a demara actiunea succesorala in Romania actele necesare acesteia sunt cele obisnuite sau sunt necesare certificate suplimentare eliberate de statul german? succesiunea se poate realiza si in Germania pentru proprietatile din Romania? imi puteti recomanda un notar/avocat ce are experienta in astfel de situatii ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: irimok , utilizator 16:27, 5 Octombrie 2009
succesiunea se va dezbate la ultimul domiciliu al defunctului, deci in germania .
buna ziua!
pentru bunurile imobile ale defunctului procedura se dezbate in romania.
este compenta instanta/ notarul dela locul situarii imobilului.
daca persoana nu mai avea la data decesului cetatenia romana certificatul de deces se apostileaza, se traduce.
daca mai avea cetatenia romana in acest caz se prezinta la organul de stare civila de la locul nasterii defunctului.
Legea nr.36/1995

Art. 68.

Procedura succesorala notariala se deschide, dupa caz, la cererea oricarei persoane interesate, a procurorului, precum si a secretarului consiliului local al localitatii în raza careia defunctul si-a avut ultimul domiciliu, atunci când are cunostinta ca mostenirea cuprinde bunuri imobile.

În cazul decesului unei persoane care nu a avut ultimul domiciliu în tara, procedura succesorala se poate îndeplini de notarul public din circumscriptia teritoriala a judecatoriei în care defunctul si-a avut bunurile cele mai importante ca valoare.
avea cetatenia romana, In Germania nu exista nici o proprietate pe numele acestuia, dar in romania exista un apartament cu 2 camere cumparat de la o matusa care are dreptul sa locuiasca acolo pana ce inceteaza din viata . Aceasta locuieste in acest moment acolo. Succesiunea se face acum in termen de 6 luni de la deces sau dupa moartea matusii, atunci cand proprietarul are drept de folosinta asupra locuintei?
Defunctul avea domiciliul in Germania, o sotie care este inca in viata, o datorie la o banca din germania, si un apartament cu 2 camere in romania. Impreuna cu actuala sotie exista un copil, iar dintr-o casnicie anterioara inca 2. Cum se vor imparti bunurile si datoriile in acest caz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama si matusa mea au un apartament in timisoara. amandoua au ... Calmate18 Calmate18 Mama si matusa mea au un apartament in Timisoara. Amandoua au murit in Statul Florida,USA. O avocata din Timisoara mi-a scos CF si imi spune ca succesiunea se ... (vezi toată discuția)
Succesiune costels costels deschiderea succesiunii se poate face la orice notar? se poate deschide succesiune in Bucuresti pt . ca proprietatea e in alt judet? (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune yoannacri yoannacri mi-a murit tata-l si as dori sa fac succesiunea sunt unicul copil ce acte imi trebuie si unde se fac demersurile necesare (vezi toată discuția)