avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drum de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drum de servitute

Sunt un mare necunoscator si intentionez sa cumpar un teren. Vanzatorul initial si-a lotizat terenul in 14 parcele: 13 le-a vandut si lotul 14 l-a declarat ,,drum de servitute urbana asupra caii de acces care greveaza loturile 1-13"'. Lotul 14 are nr. cadastral provizoriu. Din pacate, acesta pare sa fi ramas in proprietatea vanzatorului si nici nu reusesc sa-l identific la CF. Probabil nu a fost intabulat. Eu vreau sa cumpar lotul 7. Ce e de facut? orice sfat e pretios.
Ultima modificare: Marți, 26 Septembrie 2017
flavius75, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters369380 , utilizator 15:45, 27 Septembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Am scos online un extras CF pentru lotul 7. Este ok.
Problema este lotul 14 declarat deja ca drum de servitute dar ramas la primul vanzator ca proprietate si neintabulat in CF.
Exista vreun impediment pentru achizitia lotului 7?
Cu lotul 14 sigur va fi o problema in viitor pentru ca toti proprietarii doresc drum asfaltat, utilitati. Fiecare proprietar a lasat prin contract o suprafata care sa fie alipita lotului 14. Adica in final un drum de 9m care sa fie dat la primarie. Care ar fi solutia?
Daca ar fi drum de servitute oficial, fiecare proprietar are trebui sa aiba o cota parte din lotul 14 (pe langa ceea ce au cedat pt a ajunge la 9m). Altfel, este drum de acces doar fizic, in acte fiind proprietatea altcuiva (dar a niciunuia dintre cei 13 proprietari - utilizatori ai "drumului")
Cand veti dori sa cedati domeniului public acel drum de 9 m, nu veti putea decat cu acordul proprietarului lotului 14.


[ interventie moderator - nu se citeaza nejustificat intregul mesaj anterior ]
Ultima modificare: Miercuri, 27 Septembrie 2017
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietatea asupra drumului de servitute lauralt lauralt Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea speta: Am cumparat un lot de teren de 475 m2, cu acces la drum de servitute. Acest lot de ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren ingridvanta ingridvanta Buna ziua, Am si eu o intrebare. As dori sa cumpar un teren (suntem 3 familii) si as dori sa stiu exact ce acte ale terenului sa imi arate si sa le aiba ... (vezi toată discuția)
Drum de acces Marius M Marius M Un prieten vrea sa cumpere un teren intravilan. Vanzatorul are actul de proprietate (contract de vanzare-cumaprare de acum 7 ani). Are intabularea facuta de ... (vezi toată discuția)