avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... buna ziua tuturor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

buna ziua tuturor

am si eu niste intrebari care ma tot framanta in legatura cu administrarea fondului de reparatii.locuiesc intr-un imobil cu 4 etaje.recent s-a izolat termic scara blocului(pe dinafara).execeptie facand parterul.eu locuiesc la parter si nu am vrut sa-mi izolez apartamentul iar vecinul de vizavo l-a izolat acum un an.restul proprietarilor de la etajul 1 pana la 4 l-au izolat la comun.acum administratorul imi cere bani pentru partile comune care s-au izolat.e o suma de cateva sute bune...din cate stiu eu nu exista o facura sa specifice exact cota parte a fiecarui apartament care ar trebui sa fie platita sau ce a platit fiecare.mentionez faptul ca pt parter nu s-a facut nimic.eu nu vreau sa platesc acesti bani fara o factura exacta care imi revine mie.au calculat ei asa de capul lor...administratorul nu vrea sa-mi incaseze cheltuielile fara a plati acesti bani pt izolatie.am nevoie urgenta de un sfat?sunt obilgata sa platesc cat vor ei...chiar daca pentru mine la parte nu s-a facut nimic?
multumesc
Cel mai recent răspuns: edx , utilizator 12:25, 8 Octombrie 2009
Trebuie sa platiti izolatia termica numai cota parte ce va revine din suprafata zidurilor afarenta spatiilor comune: casa scarii, uscatorie sau alte spatii nelocuite ce reprezinta spatii comune. In rest fiecare locatar trebuie sa-si plateasca lucrarile aferente zidurilor care-i delimiteaza locuinta. Daca lucrarea si plata se fac prin asociatie atunci veti plati si dvs. proportional cu cota parte individa, cu toate ca nu beneficiati de lucrare, pt. ca apartamentele situate in capul blocului pe latura exterioara au o suprafata exterioara mult mai mare decit celelalte apart. Mai bine erati de acord si efectuati si dvs. lucrarea. Totusi suma de 700 lei mi se pare exagerata. Aici trebuie sa va bateti cu administratorul pt. ca ori a gresit la calcule, ori a gresit la logica de repartizare a cheltuielilor ori a gresit intentionat.
Succes!
@LIVIU TOMESCU
Toata suprafata exterioara a blocului face parte din proprietatea comuna, alaturi de holuri, suprafata exterioara a apartamentului din interiorul condominiului, scara, ghenele de gunoi de la parter si spatiile lor de la etaje......
Deci ce e in afara apartamentului este proprietate comuna, zidul despartitor intre proprietari este detinut de ei doi in indiviziune.
Apartine proprietatii individuale numai suprafata interioara a apartamentului.
Daca veti consulta acordul de asociere de la blocul Dv. acolo este descrisa mai in amanunt proprietatea comuna.
Am citit dat nu m-am lamurit.
@bitzic22 spune ca "nu exista o factura clara". Dar exista vreo factura ? Administratorul cum sa incaseze banii daca fiecare proprietar si-a facut si achitat individual lucrarea ?
Spuneti ca "unul dintre vecini s-a hotarat sa-si izoleze apt iar restul....hopa si ei".
Lucrarea s-a executat prin asociatie sau la mica intelegere intre vecini, fara documente, deviz, contract, facturi, receptie, etc?
:offtopic:
@adriantot....:)) Vad ca ne-am transformat in detectivi si detectori de idei nastrusnice...:)) Suntem o mana de oameni care :hugall: cu ambitie si manati de bune intentii incercam sa descalcim situatii dintre cele mai tragi-comice.
lucrarea nu s-a efectuat prin asociatie si am cerut o documentatie clara inainte ca eu sa platesc acesti bani.administratorul mi-a spus ca nu are nici o chitanta.deci nu am platit nimic pana nu au ca dovada o chitanta pentru ce s-a facut.

Alte discuții în legătură

Fond reparatii asociatie de proprietari li_liliana01 li_liliana01 Am urmatoarea problema si ii rog pe cei ce stiu sa ma sfatuiasca In aceasta vara, administratorul blocului in care locuiesc mi,a invederat faptul ca urmA sa ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie bloc Laurentiu11 Laurentiu11 Buna seara! Am urmatoarea situatie: locuiesc intr-un bloc de 10 etaje , avand apartamentul pe colt. Sunt curios daca vecinii mei de pe tronsonul interior ... (vezi toată discuția)
Izolatie acoperis bloc FLORIN6284 FLORIN6284 Locuiesc intr-un bloc cu patru etaje si de curand , mai exact in toamna anului trecut am izolat acoperisul blocului in care stau , eu locuid la ultimul etaj . ... (vezi toată discuția)