avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Danu morale în caz de ucidere din culpã
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Danu morale în caz de ucidere din culpã

am un prieten a cărui tată a fost victima unui accident de circulaţie, în urma căruia si-a pierdut viata.Ne interesează în cazul unui eventual proces în ce cuantum putem primi daune morale de la autorul acidentului, în condiţiile în care s-a reţinut exclusiv culpa acestuia.Dacă aveţi cunoştinţă sespre un caz asemănător,Mulţumesc mult.
Cel mai recent răspuns: avocat_micu , utilizator 17:04, 9 Martie 2006
eu sub 500.000.000 daune morale nu as discuta in instanta. Din pacate la noi se dau daunele morale in functie de cat are cel vinovat ( stare materiale etc) dar cel putin 100.000.000 puteti obtine ( e vorba si de lasarea familiei fara sot/tata etc). Sunt mai multe aspecte aici de comentat.
Un caz al meu -- 123.000.000 ( doar daune morale) accident cu moartea victimei ( vina exclusiva a inculp)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Responsabili dupa ancheta dabc111111 dabc111111 Cazul este unul mediatizat fiind vorba despre un autobuz rasturnat pe un dig din Tulcea acum 2 ani,soldat cu 4 victime. Acum 1 saptamana am fost chemata la ... (vezi toată discuția)
Acident rurier neacsuelena neacsuelena buna ziua.in 2009 am avut un acident rutier soldat cu victima care a avut ingrijiri medicale de 90 zile.victima mi-a cerut daune morale de ... (vezi toată discuția)
Despagubiri de la fondul de protectie a victimelor strazii Cristina Pielmus Cristina Pielmus In prezent am un proces pe rol, (ucidere din culpa, accident rutier), unde este chemat Fondul de Protectie a Victimelor Strazii sa raspunda civilmente pentru ... (vezi toată discuția)