avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Declarare constructii in vederea impunerii la taxe ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Declarare constructii in vederea impunerii la taxe locale

Buna ziua, in urma unei autorizatii de construire obtinuta de la Primaria S6 Bucuresti, am modificat in interior si am realizat acces din exterior in vederea transformarii unui apartament in spatiu pentru cabinete medicale. La finalul lucrarii, ultimul punct pe autorizatie era reprezentat de obligatia: "sa declare constructiile proprietate particulara realizate, in vederea impunerii, la organele financiare teritoriale sau la unitatile subordonate acestora, dupa terminarea lor completa si nu mai tarziu de 15 zile de la data expirarii termenului de valabilitate al autorizatiei de construire / desfiintare...".
Sotia a fost cu documentele cerute atunci la oficiul de taxe locale sector 6, situat la Lujerului, daca e cineva din Bucuresti interesat de intrebare, iar acum apartamentul este impozitat ca spatiu cu destinatie nerezidentiala si figureaza ca fiind cabinet medical.

ieri am primit un control de la taxe locale s6, si ni s-a spus ca nu figuram niciunde.

lucrarea nu depaseste trotuarul de garda al blocului si pasii au fost indepliniti, desi am fost amenintati cu amenda si cu informatia conform careia platforma si scarile realizate for fi impozitate cu 3000 RON pe an dupa intrare in legalitate (ceea ce eu cred ca s-a facut)

Intrebare acum: 1. trebuie sa platim impozit daca s-a respectat autorizatia? 2. primim amenda pentru ceva ce nu am fost informati ca trebuie sa facem, din moment ce noi am fost cu autorizatia si receptia lucrarii la oficiul de taxe locale si ei nu au stiu sa isi faca treaba sau unde sa ne mai trimita? Multumesc

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite matyy matyy BUNA SEARA. AM UN TEREN UNDEVA LA TARA ,PE CARE AM CONSTRUIT DOAR FUNDATIA, AM OPRIT LUCRARILE DIN LIPSA DE BANI,AUTORIZATIA DE CONSTRUCTIE A EXPIRAT SI NICI ... (vezi toată discuția)
Regularizare taxa autorizație construire rarman rarman Am o speța mai deosebita. Am construit ca persoana fizica o clădire NErezidentiala . La finalizarea lucrării, cei de la taxe si impozite locale vor sa-mi ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladire -activitate liberala toma75 toma75 Buna ziua !! Am un apartament de 61 mp in care imi desfasor activitatea de CMI (cabinet medical individual) ,spatiu are o extindere de 13 mp la strada .Cei 13 ... (vezi toată discuția)