avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil adoptat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil adoptat

Buna ziua! Am adoptat un copilaș in varsta de 2 ani. In august a fost trecut pe numele nostru. Soțului meu i s-a oferit un contract de munca in Spania. Putem pleca din țară în condițiile în care suntem în perioada aceea de 2 ani de monitorizare?
Cel mai recent răspuns: Madalinaioan , utilizator 17:16, 29 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Teoretic da.

Legea 273/2004
Art. 96. - (1) În cazul adopţiei interne, monitorizarea postadopţie se realizează de către direcţia de la domiciliul copilului, care are obligaţia întocmirii unor rapoarte trimestriale pe o perioadă de cel puţin 2 ani după încuviinţarea adopţiei.
(2) În perioada de monitorizare postadopţie, adoptatorii au obligaţia de a colabora cu direcţia pentru a înlesni realizarea rapoartelor trimestriale şi de a o informa cu privire la schimbarea domiciliului ori la modificările intervenite în structura familiei.
(3) La încheierea perioadei de monitorizare postadopţie, direcţiile întocmesc un raport final de închidere a cazului şi introduc în R.N.A. copia electronică a acestuia. În situaţia în care, ulterior încuviinţării adopţiei, prenumele copilului adoptat este schimbat pe cale administrativă, raportul va avea anexată şi copia actului care a stat la baza schimbării prenumelui.
Art. 97. - (1) În situaţia în care adoptatorul/familia adoptatoare îşi stabileşte domiciliul/reşedinţa în raza teritorială a altei direcţii decât cea care a iniţiat procedura de monitorizare, aceasta are obligaţia de a notifica direcţiei în a cărei rază teritorială se află noul domiciliu/noua reşedinţă a adoptatorului/familiei adoptatoare necesitatea preluării obligaţiei de monitorizare postadopţie.
(2) În situaţia în care adoptatorul/familia adoptatoare, împreună cu copilul adoptat, îşi stabileşte domiciliul/reşedinţa în altă ţară, direcţia de la domiciliul acestuia/acesteia realizează continuarea monitorizării postadopţie cu sprijinul A.N.P.D.C.A. În aceste cazuri, la solicitarea direcţiei, A.N.P.D.C.A. facilitează obţinerea rapoartelor trimestriale prin contactarea serviciilor sociale competente publice sau private din statul în care adoptatorul/familia adoptatoare şi-a stabilit. domiciliul/reşedinţa.

Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptia unui copil reptila reptila buna seara, asi dori sa adopt un copil dintr-o familie cunoscuta, ambele familii suntem de acord, care este procedura? imi trebuie un atestat? unde ma pot ... (vezi toată discuția)
Lnfiere copil minor adina000 adina000 Buna ziua ! Copilul meu in varsta de noua ani nu are tata in certificatul de nastere , iar eu si tatal lui nu am pastrat legatura si nu stim nimic unul de ... (vezi toată discuția)
Cum sa adopt.... andreeacojocaru andreeacojocaru Cam ce acte mi-ar trebui pentru a adopta un bebelus?Si care sunt conditiile? (vezi toată discuția)