avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Cont fals Facebook. Cum pot afla cine l-a făcut și ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Cont fals Facebook. Cum pot afla cine l-a făcut și în ce mod poate fi tras la răspundere?

Buna seara! Am si eu o neclaritate privind crearea unui cont fals si sper sa primesc un raspuns daca se poate, fapt pentru care va multumesc anticipat! Am citit postarile anterioare si oarecum ma regasesc in comentariile dvs.. Astazi am aflat de la o prietena de pe fb (fosta colega de scoala generala care nu a avut pana astazi nici o conversatie cu mine, deoarece suntem prieteni de putin timp... cateva luni), ca o alta persoana cu numele identic cu al meu, a contactat-o cu ceva timp in urma si discuta cu ea facand-o sa creada ca vorbeste cu cine ar fi trebuit sa vorbeasca, adica eu. .... ea crezand ca eu am 2 conturi, a tinut legatura cu respectivul sau respectiva pe acel cont fals! Problema este ca in afara de contul fals si discutii, ii propune intalniri cu toti colegii, vorbeste in numele meu, din 3 fotografii pe care le are in album, intr-una dintre ele, apar eu cu sotia, i-a trimis 2 fotografii cu sotia mea, pe care presupun ca le-a luat de pe contul alei mele si tot felul de chestii! Intrebarile mele sunt: 1. Cum pot afla cine este persoana din spatele contului? 2. Cum poate si daca poate sa raspunda sub orice forma pt faptele acestea? Sa fie sanctionat sa fie pus sa plateasca, etc.
Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2017
AlinDelcea, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:07, 8 Septembrie 2023
Pentru a nu ma mai repeta, vedeti www.avocatnet.ro/forum/discu...
Bună seara eu sunt în Germania cineva a fc cont pe numele meu și a pus și poza mea vreau sa aflu cine este,mulțumesc
Daca nu comite infractiuni grave, Politia nu se baga.
Buna ziua,

Fapta de a deschide şi utiliza un cont pe o reţea de socializare deschisă publicului, folosind ca nume de utilizator numele unei alte persoane şi introducând date personale reale care permit identificarea acesteia, întruneşte două dintre cerinţele esenţiale ale infracţiunii de fals informatic prevăzută în art. 325 din Codul penal, respectiv cea ca acţiunea de introducere a datelor informatice să fie realizată fără drept şi cea ca acţiunea de introducere a datelor informatice să aibă ca rezultat date necorespunzătoare adevărului

Va puteti adresa autoritatilor abilitate.
Cum pot afla un cont sau mai multe conturi de Facebook care ma terorizează
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2021
Candidatul ion, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna, ziua am si eu o întrebare cum pot afla cine mi-a facut. Cristina Laura Cristina Laura Buna, ziua am si eu o întrebare cum pot afla cine mi-a facut cont pe numele meu a cerut si cereri de prietenie prietenilor me-i va rog sa ma ajutați! (vezi toată discuția)
Bună ziua . daca am folosit un cont de facebook cu pozele altei ... Anonim00002 Anonim00002 Bună ziua . Daca am folosit un cont de Facebook cu pozele altei persoane și am vorbit cu câteva persoane prin mesaje dar nu am jignit nu am amenințat nu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am descoperit ca cineva mi a furat datele. am văzut ... elenadragoi2008 elenadragoi2008 Bună ziua Am descoperit ca cineva mi a furat datele. Am văzut ca a fost creat un cont pe telegram cu numele meu dar poza unui bărbat. Eu nici nu folosesc ... (vezi toată discuția)