avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de lucru fractionat pe parcursul aceleasi zi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de lucru fractionat pe parcursul aceleasi zi de lucru

Buna dimineata! Nu gasesc specificat nicaieri si de aceea va rog sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare si anume: sunt angajat sofer II la un spital judetean, iar impreuna cu un alt coleg sofer II lucram pe masina transport masa care se efectueaza incepand cu orele 07:00-09:00 ; 11:30-13:30 ; 17:00-19:00, zilnic inclusiv sambata si duminica, in decursul unei zile de munca cu program de 8 ore/zi specificat in CIM. Specific ca in intervalul orar 09:00 - 11 lucram pe o alta masina care transporta pacienti intersectii. Programul nostru de lucru este o zi lucram (12 ore) cu o zi pauza. Ptr sambata si duminica ne da 32-40 ore suplimentare ptr 2-3 zile sambata si 2-3 zile duminica, depinde de luna in curs,cu toate ca ele sunt 48-60 ore. Cerandu-ne drepturile legale ptr. ca lucrez 12 ore pe zi, depasind lunar orele de lucru legale de 160-176, noi efectuam 180-192 conducerea vrea sa-mi fractioneze orele de munca si anume 07:00 - 13:00 (6 ore de lucru), cu pauza 4 ore si sa ma intorc la munca in aceeasi zi la orele 17:00 - 19:00 sa mai execut 2 ore de munca, consecutiv de luni pana vineri, pauza sambata si vin duminica total 8 ore zilnic, 40-48 pe saptamana, spun sefii mei (de la serviciul RUNOS nu am primit raspuns) Spuneti-mi va rog daca este legal si posibil acest program. Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 29 Septembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Codrin EL , utilizator 18:20, 29 Septembrie 2017
Repartizarea timpului de munca o aveti mentionata in c.i.m. ?
NU, fara specificatii la repartizarea timpului de munca, 8 ore munca zi/ 40 ore saptamana, unitatea fiind flux continuu (inclusiv bucataria), in fisa postului se specifica doar transport pacienti intersectii, fara stampila si semnatura RUNOS
Ultima modificare: Vineri, 29 Septembrie 2017
Codrin EL, utilizator
Neavand mentionata in c.i.m. repartizarea timpului de munca, atunci este posibila modificarea acestuia de catre angajator fara acordul dvs.
Este o parere sau puteti argumenta cu o lege? Vorbim despre o institutie care apartine statului nu de patron si angajat, atunci ma consider inselat la semnarea CIM, ptr ca nu sa specificata o repartizare a programului de 8 ore...Repartizarea am inteles-o fiind pe zile in decurs de o saptamana sa insumeze 40-48(luni 6 ore, marti 10 ore...) dar nu reapartizare in 8 ore zilnic...de la 07:00 la 19:00 sunt 12 ore, eu poate lucuiesc la 20 km de localitatea unde lucrez, cum sa mi se dea pauza 4 ore si sa revin?
Ultima modificare: Vineri, 29 Septembrie 2017
Codrin EL, utilizator
1. Art. 41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.

2. Credeti ca daca vorbim de sectorul bugetar , legea nu se aplica si acestuia?

Art.16 alin.2 din Constitutie prevede ca, nimeni nu este mai presus de lege.

3. Programul de lucru inegal poate funcţiona numai dacă este specificat expres în contractul individual de muncă.

Alte discuții în legătură

Buna ziua. În cadrul unei firme cu activitate principală 5610-restaurante, ... ani_burian ani_burian Buna ziua. În cadrul unei firme cu activitate principală 5610-Restaurante, se lucrează de Luni-Duminică, programul de lucru este între orele ... (vezi toată discuția)
Program de munca inegal Daliborka Daliborka Buna ziua in cazul in care se doreste repartizarea programului inegal cum se procedeaza? desi programul zilic este de la 8-17 (o ora pauza de masa), dar s--a ... (vezi toată discuția)
Program de lucru, zile libere consecutive și ore de noapte aba1011 aba1011 Bună seara din nou, Mă adresez la dvs cu o nouă problemă și înainte să discut cu angajatorul sau să fac vreo reclamație la ITM vreau să fiu sigur ... (vezi toată discuția)