avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silită Raiffaisen. Poate fi executat ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silită Raiffaisen. Poate fi executat codebitorul?

Bună ziua, am o intrebare: dacă mi se dă drumul la dosar la Raiffaisen din cauza întârzierii si neachitării ratelor pot sa-mi puna propire pe indemnizatia de crestere pe card? Trebuie să încep s-o iau, momentan mai am o luna de prenatal. Daca nu se opreste din indemnizatie au voie sa se atinga de salariul sotului? El a fost codebitor dar contractul e numai pe mine, el avea venit minim de 4 ore acum e la opt ore cu venit minim si are o rata de 430 lei la un credit. Întrebarea mea este: se pot atinge de el sau de bunuri ? Singurul lucru e o masina pe numele lui dar eu după cei doi ani ma voi intoarce la munca si vor putea sa-si retraga din salariul meu plus ca voi incepe sa achit.

-Faceți un efort și scrieți corect. Timpul celor care încearcă să descifreze problema dvs. e prețios.-
Ultima modificare: Duminică, 1 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 17:45, 1 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu greu am reusit sa inteleg ce ati scris. Se poate incepe si procedura executarii mobiliare - pe masina. Daca sotul este codebitor, poate fi executat si el. Daca este vb de un credit vechi, aveti in vedere ca se poate sa fi intervenit prescriptia dreptului de a solicita executarea silita.

Din pacate e un credit nou din martie 2017 dar dc exista venituri nu se pune pe venituri intai si pe urma pe bunuri ?am sansa sa ajung la un acord cu firma de recuperare avand in vedere situatia de fata?adica fiind in indemnizatie? Aancep sa fac palti partiale fara a ajunge mai departe la exevutare?sau sunt anuntata de cune imi.preia dosaru?cand incepe procesu nu sunt notifcata?cand mi sa.zis ca semneaza sotu a foat doar pr ai calcula minimu de venit nici de cum sa participe la.credit .
Ultima modificare: Vineri, 29 Septembrie 2017
gi-jane2, moderator
din cate stiu eu daca nu ati garantat creditul cu masina nu au voie sa se atinga de bunuri, doar de ce castigati.
Nu am garantat decat cu salariiile.atat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ when: nu are legatura daca s-a garantat cu bunuri sau nu. Executarea silita poate fi mobiliara sau imobiliara.

@annnac: trebuie vazut ce a semnat sotul; dar eu cred ca e codebitor. Depinde si de suma. Daca nu este o suma foarte mare se vor indestula din venituri.

Alte discuții în legătură

Va rog, urgent, executare silita asupra rudelor de gradul 1??? crina011979 crina011979 Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema: In martie 2008 am contractat un credit de la o banca, am platit ratele la zi, nu am avut intarzieri, pana in ... (vezi toată discuția)
Executare silita asistentu asistentu Sunt pasibil de executare silita deoarece am acumulat aproape 90 zile de restanta la 2 credite,ladoua banci diferite. Un credit este cu garantie imobiliara iar ... (vezi toată discuția)
Executare silita codebitor credit bancar ramolex ramolex buna seara! doi tineri casatoriti au contractat un credit de la banca. deoarece veniturile lor nu erau suficiente, au adus si doi codebitori (parintii) cu ... (vezi toată discuția)