Bună ziua, am o intrebare: dacă mi se dă drumul la dosar la Raiffaisen din cauza întârzierii si neachitării ratelor pot sa-mi puna propire pe indemnizatia de crestere pe card? Trebuie să încep s-o iau, momentan mai am o luna de prenatal. Daca nu se opreste din indemnizatie au voie sa se atinga de salariul sotului? El a fost codebitor dar contractul e numai pe mine, el avea venit minim de 4 ore acum e la opt ore cu venit minim si are o rata de 430 lei la un credit. Întrebarea mea este: se pot atinge de el sau de bunuri ? Singurul lucru e o masina pe numele lui dar eu după cei doi ani ma voi intoarce la munca si vor putea sa-si retraga din salariul meu plus ca voi incepe sa achit.
-Faceți un efort și scrieți corect. Timpul celor care încearcă să descifreze problema dvs. e prețios.-
Atunci daca executarea silita poate fi mobiliara sau imobiliara de ce banca poate cere sa aduc garantii atunci cand iau un imprumut? Nu cumva ca daca nu se plateste sa poata fi executat bunul respectiv?
Executarea silita poate fi de genul de care spuneti atunci cand am garantat la banca imprumutul cu actele de la casa, cu actele masinii. Atata timp cat eu nu am garantat cu asta, executi venitul, ca acolo mi-ai cerut adeverinta.
Daca mi-ai cerut adeverinta de salariu, te iei de salariu, atata timp cat eu nu am garantat cu un bun al meu, nu e din cate stiu eu legal sa il iei. Altfel nu e nici o diferenta intre un imprumut garantat si unul negarantat.
Insa asta ar trebui sa se prezinte atunci cand se contesta executarea, cred.
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
When, îți exprimi doar o opinie, dar fiind forum juridic e periculos, deoarece duci utilizatorii în eroare.
Executarea silită se face din orice bun mobil și imobil, dacă creditul a fost declarat scadent din vina debitorului, care nu a plătit de bună voie.
Executarea silită se face de către executor conform CPC și NCPC.
Și nu există împrumut negarantat, toate sunt garantate cu bunurile mobile și imobile ale debitorului.
Legea pune un prag de 10.000 lei, care obligatoriu se poate recupera numai din venituri bănești, dar și aici e o capcana, deoarece dacă nu ai nici un venit salarial sau pensie, chiar și pentru 200 de lei îți poate vinde mașina sau chiar casa unde locuiești.
Company Advising
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
@ when: inteleg ca asa v-ati dori sa se procedeze, dar din pacate pentru debitori, nu este valabil. Atunci cand contractezi un imprumut, poti fi executat silit mobiliar sau imobiliar, daca nu se achita acel imprumut. Capitoul de executare silita din Codul de Procedura Civila. In concluzie, nu conteaza daca la banca ati oferit garantie un bun mobil sau imobi; bunurile aduse in garantie pot fi ipotecate in favoarea bancii pentru a evita vanzarea lor.
Executare silita
asistentu
Sunt pasibil de executare silita deoarece am acumulat aproape 90 zile de restanta la 2 credite,ladoua banci diferite. Un credit este cu garantie imobiliara iar ... (vezi toată discuția)