Am un caz destul de dificil, as vrea să ştiu opinia altora
Persona A şi B concubinează începînd cu 1960, în 1970 construesc o casă, care este înregistrată după persoana B. În 2003 a decedat persoana B, persoana A întră efectiv în posesia averii succesorale fără aşi perfecta actele din motivul că nu poate dovedi relaţia de rudenie. În 2005 a decedat persoana A, rudele căreea pînă în prezent îngrijesc de proprietatea dată fără a perfecta la fel actele succesorale. Cine poate propune soluţia ,cum pot dovedi rudele personaei A, ca pot pretinde la succesiunea casei
Vă mulţumesc mult
A proba rudenia NU este o problema.Aceasta se face cu acte de stare civila.Problema va fi a stabili contributia lui A si a lui B la dobandirea imobilului .Deci inainte de toate,persoanele interesate vor solicita instantei stabilirea cotelor de contributie,implicit a cotei de proprietate.Cota lui A va reveni rudelor acestuia iar rudele lui B il vor mosteni pe B..Daca din relatiile de concubinaj a rezultat un copil(recunoscut de tata) acesta culege intreaga mostenire.In caz contrar,devolutuinea va avea loc asa cum am aratat mai sus.Desigur pot apare mai multe probleme*most.testamentari,succesiune vacanta,etc)dar fata de informatia primita acesta este raspunsul.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Mostenire
tucalouisa
Soacra mea a nascut 2 copii pe unul l-a dat spre infiere.Parintii acestuia au decedat .Anul acesta a decedat si el.a mai ramas in viata doar sotul meu.Poate ... (vezi toată discuția)