avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... concubunaj, coproprietate, succesiune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

concubunaj, coproprietate, succesiune

Am un caz destul de dificil, as vrea să ştiu opinia altora
Persona A şi B concubinează începînd cu 1960, în 1970 construesc o casă, care este înregistrată după persoana B. În 2003 a decedat persoana B, persoana A întră efectiv în posesia averii succesorale fără aşi perfecta actele din motivul că nu poate dovedi relaţia de rudenie. În 2005 a decedat persoana A, rudele căreea pînă în prezent îngrijesc de proprietatea dată fără a perfecta la fel actele succesorale. Cine poate propune soluţia ,cum pot dovedi rudele personaei A, ca pot pretinde la succesiunea casei
Vă mulţumesc mult
Cel mai recent răspuns: SARKOZI lUDOVIC , utilizator 23:07, 24 Ianuarie 2006
A proba rudenia NU este o problema.Aceasta se face cu acte de stare civila.Problema va fi a stabili contributia lui A si a lui B la dobandirea imobilului .Deci inainte de toate,persoanele interesate vor solicita instantei stabilirea cotelor de contributie,implicit a cotei de proprietate.Cota lui A va reveni rudelor acestuia iar rudele lui B il vor mosteni pe B..Daca din relatiile de concubinaj a rezultat un copil(recunoscut de tata) acesta culege intreaga mostenire.In caz contrar,devolutuinea va avea loc asa cum am aratat mai sus.Desigur pot apare mai multe probleme*most.testamentari,succesiune vacanta,etc)dar fata de informatia primita acesta este raspunsul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire tucalouisa tucalouisa Soacra mea a nascut 2 copii pe unul l-a dat spre infiere.Parintii acestuia au decedat .Anul acesta a decedat si el.a mai ramas in viata doar sotul meu.Poate ... (vezi toată discuția)
Relatie de concubinaj de 9 ani, cu decesul uneia dintre persoane. laurentia38 laurentia38 Am avut o relatie de concubinaj de 8 ani cu un barbat care a decedat in urma cu 2 luni.Dupa 6,5 ani de relatie cu persoana decedata m-am casatorit legal cu ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri dupa o relatie de concubinaj Maria R. Maria R. Buna ziua. Am avut timp de 8 ani o relatie de concubinaj cu iubitul meu, care din pacate a decedat in urma unui accident. El era singur la parinti iar ... (vezi toată discuția)