avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Citație de divorț. Ce se întâmplă dacă nu depun ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Citație de divorț. Ce se întâmplă dacă nu depun întâmpinare sau dacă soțul se răzgândește?

Tocmai am primit o citatie de divort de la sotul meu. Mentionez ca avem 2 copii de 6 si 8 ani. In momentul de fata locuim in casa soacrei mele. Eu nu sunt de acord cu acest divort si doresc sa stiu cum pot veni in intampinarea acestei citatii legal , in termen de 25 zile ? Daca nu raspund acestei citatii ce se poate intampla? Sotul , daca se razgandeste , mai poate sa renunte la acest proces de divort , chiar daca a inaintat deja citatia? Care sunt procedurile legale pe care ar trebui sa le urmez, pentru a evita acest proces?
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Septembrie 2017
Admin, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din păcate nu va puteți opune unei astfel de acțiuni.
Puteți să nu fiți de acord cu și să vă formulati apărarea așa cum vă pricepeti.
Soțul poate renunța la acțiune dacă dorește.
Va puteti impaca in timpul procesului.

Daca el se judeca aiurea si pierde procesul veti ramane casatoriti.
Vorbiti cu un avocat.
Daca sotul se razgandeste, va impacati sau nu se prezinta, ramaneti casatoriti. Rata acestora insa e mica. Pentru cazul cand asta nu se intampla, trebuie sa va aparati interesele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor...imi cere divortul dupa o luna de la cununie ContSters366213 ContSters366213 Buna ziua, sunt cetateana a Republicii Moldova,casatorita de 3 saptamani cu un cetatean roman, el aflandu-se in Anglia si eu in Republica Moldova in momentul ... (vezi toată discuția)
Refuz divort amelya78 amelya78 Buna. Sotul meu vrea sa divorteze dupa 13 ani de casnicie. Eu nu vreau. Pot sa refuz divortul si cum? (vezi toată discuția)
Intampinarea la divort este obligatorie? Roxi1 Roxi1 Bua ziua! intrebarea mea este legata de intampinarea in caz de divort. Sotul meu a intentat divort, motivand ca nu mai suporta certurile din familie si ... (vezi toată discuția)