avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... echivalare diplome
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

echivalare diplome

Buna ziua,

As dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva intr-o problema si anume:

- cum se poate obtine echivalarea unor diplome obtinute in strainatate (intr-o tara ce nu este membra a UE) , astfel incat sotul meu, care este cetatean strain sa poata profesa in Romania?
Este posibil acest lucru si unde anume trebuie sa ma adresez?
Mentionez ca sotul meu este de profesie profesor de limba engleza, are certificat Bradford eliberat in Marea Britanie si are deasemenea o diploma in economie.
Isi doreste sa poate activa in invatamant si as dori sa stiu cum poate obtine acest drept in Romania.

Va multumesc pentru ajutor...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:41, 5 Octombrie 2009
dati prea putine amanunte...trebuie vazut daca Romania are conventie cu tara respectiva in acest sens si daca acesta mai e in vigoare dupa intrarea in U.E.
Fiindca:
1. este vorba de echivalearea studiilor
2. sotul doreste sa profeseze tocmai in invatamant
eu as intreba cum se poate face echivalarea la Ministerul Educatiei.
In lumina prevederilor comunitare (europene) in materie de educatie, ma astept ca diplomele universitare obtinute intr-un stat UE sa pota fi echivalate in alt stat, insa procedura concerata trebuie sa o aflati de la autoritatea competenta. Daca aceasta nu este M. Educatiei, cred ca ei va pot indruma unde sa va adresati.
Acest lucru este posibil prin intermediul Centrului National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor Obtinute în Strainatate, care a fost înfiintat prin Hotarârea Guvernului nr.49 din 29.01.1999.
În prezent, CNRED funcţionează în cadrul Ministerului Educaţiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echivalarea studiilor superioare de scurtă durata la ciclu i bologna MS75 MS75 La ce instituție mă adresez pentru Echivalarea studiilor superioare de scurtă durată finalizate în 1996 la ciclul I Bologna conform Ordinului nr. ... (vezi toată discuția)
Diploma de licenta in stiinte administrative in italia aurora-maria aurora-maria Buna ziua Sunt licentiata in Stiinte Administrative -administratie publica si am obtinut si diploma de Master in Managementul Politie Locale. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Exchivalarea studiilor in romania umaria umaria Buna ziua! Care sunt optiunile profesionale in Romania pentru un cetatean roman, proaspat absolvent al unei facultati de drept din Marea Britanie? Se pot ... (vezi toată discuția)