avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Daca in copilarie (11-15 ani) am lucrat ca zilier pe ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Daca in copilarie (11-15 ani) am lucrat ca zilier pe stat de plata, pot revendica vechime in munca?

Intre anii 1962-1966, de cele mai multe ori duminica, dar in special in perioadele de vacanta de primavara de doua saptamani si de vara de trei luni am muncit cu ziua la un IAS din judetul Prahova la diferite lucrari agricole (cules mazare, facut gropi pentru plantat peri, reparat butoaie si lazi impreuna cu tata, sapa la porumb si vie, strans fan, cules fructe si struguri etc.). Banii ii primeam lunar pe un stat de plata pentru care semnam pentru o suma care era cam jumatate din cat primea paznicul IAS. As vrea sa stiu daca din toti cei 4-5 ani pot castiga ceva vechime la pensie. Mentionez ca am cerut la IAS -ul implicat o adeverinta dar sunt de 3 ani in insolventa iar noua reorganizare nu mi-a dat nici un semn ca pot primi adeverinta. Acum ar mai trai cativa martori care sa confirme aceste activitati facute de mine. Apoi mai este vorba de perioade fractionate care cumulate ar insemna cam un an efectiv.

Alte discuții în legătură

Înalta curte de casaţie şi justiţie: perioada de ucenicie constituie, în anumite condiţii, stagiu de cotizare Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Potrivit unui comunicat aflat pe site-ul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în şedinţa din 5 octombrie 2015, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ... (vezi toată discuția)
Avocatnet 2011: despre copilărie... ContSters4579 ContSters4579 ...ce va mai aducetiaminte de cand erati copil...incep eu:umbra din casa bunicilor,praful de pe strada,bunica deschizand gazul de la sobe dimineata la ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal Bianca_vlasin Bianca_vlasin Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie mai speciala si poate imi da cineva niste raspunsuri. Acum 2 luni am pierdut o sarcina mare, la 30 saptamani (cauza - ... (vezi toată discuția)