avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor doctorat pt jumatate de norma - noua lege
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor doctorat pt jumatate de norma - noua lege

Buna ziua,
conform noii legi a salarizarii sporul de doctorat se acorda ca suma fixa, iar nu procent din salariu, aceasta fiind jumatate din salariul minim pe economie. Intrebarea mea este daca in cazul unui contract de munca cu jumatate de norma sporul de doctorat este legal sa fie injumatatit (adica 25% din salariul minim pe economie). El nefiind corelat cu numarul de zile de lucru, asa cum sunt bonurile de masa, nu ar trebui mai degraba sa functioneze la fel ca zilele de concediu (pe care le primesc integral, iar nu jumatate)?
Multumesc,
Aura P.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:54, 2 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Art. 106. C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
...

2. Legea 153/2017
Art. 14. - Drepturi salariale pentru deținerea titlului științific de doctor
(1) Personalul care deține titlul științific de doctor beneficiază de o indemnizație lunară pentru titlul științific de doctor în cuantum de 50% din nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, dacă își desfășoară activitatea în domeniul pentru care deține titlul.
Cuantumul salarial al acestei indemnizații nu se ia în calcul la determinarea limitei sporurilor, compensațiilor, primelor, premiilor și indemnizațiilor prevăzută la art. 25.
...

3. Asadar, timpul partial de munca stipulat in contractul individual de munca nu influenteaza acordarea sporului pentru detinerea titlului stiintific de doctor.
Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie doctorand ionescunicul ionescunicul Buna ziua As dori sa stiu daca un medic care primeste indemnizatie de doctorand lunar (50 % din salariul minim )pentru un contract de munca de 8 0re,poate ... (vezi toată discuția)
Spor doctorat gdaa gdaa Bună seara! Am obținut doctoratul in 2014. În viitor, as dori să predau 12 ore în domeniul (disciplina) în care am luat doctoratul și 6 ore în altă ... (vezi toată discuția)
Modificare calculare spor doctorat bugetari simona_deleanu simona_deleanu Noua lege a salarizaii unitare prevede modificarea calculului sporului de doctorat. Legea aplicata pana acum prevedea calcularea sporului ca 15 % din salariul ... (vezi toată discuția)