avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale modificare taxe contract de concesiune morminte
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

modificare taxe contract de concesiune morminte

Bună ziua,
Nu știu dacă am ales bine categoria de forum.
În anul 2012 am reînoit contractual de concesiune pentru 25 ani, cu SGU Ploiești, pentru 2 morminte plătind un avans de 500 lei , restul de 1750 lei urmând să fie plătit conform contractului eșalonat. Se menționează la cap.II Obiectul contractului și prețul concesiunii că restul de plată va fi achitat conform anexei la contract( 20lei pt primul mormânt concesionat și 30 lei pt al doilea) și cărestul de plată va fi corectat anual cu indicele inflației. Din 2012 am plătit în fiecare an, aceeași sumă, de 50 lei, fără nicio modificare. În urma unui deces, am solicitat acum, în vederea succesiunii o adeverință de la administrația cimitirului privind concesiunea. Am constatat cu surprindere că în adeverință este menționat un preț actualizat al concesiunii de 3155 lei(avans 905 lei , rest de plată eșalonat 2250 lei). Am întrebat funcționara care a întocmit adeverința despre acest lucru și mi-a spus că actualizarea s-a făcut în conformitate cu noile tarife stabilite de consiliul local în 2017, respectiv 36lei pentru primul mormânt concesionat și 54 lei pentru cel de-al doilea. Consider că este absolut nelegală decizia de a majora restul de plată al concesiunii în acest fel, contravenind și nerespectând contractul inițial.
Vă rog să-mi spuneți care este părerea dv și în situația în care am dreptate, ce mă sfătuiți șă fac.
Mulțumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Modificare sume contract concesiune morminte doinadavidescu doinadavidescu Bună ziua, Nu știu dacă am ales corect categoria forumului, dar sper să mă puteți ajuta. În anul 2012 am reînoit contractual de concesiune pentru 25 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o problema cu un loc de veci pe care incerc sa ... anla2 anla2 Buna ziua. Am o problema cu un loc de veci pe care incerc sa o rezolv dar abia acum am gasit un raspuns dat de ,,CONTSTERS234722 care m-a luminat si mi-a ... (vezi toată discuția)
Contract incheiat pe o suma mult mai micã decât cea pe care trebuie sã o plãtesc alex68 alex68 Va adresez rugamintea să mă ajutaţi în următoarea problemă. Doresc să fac o lucrare la cimitir (cruce + bordură) şi, deoarece eu am fost foarte ... (vezi toată discuția)