avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuz inregistrare la cadastru teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuz inregistrare la cadastru teren

buna ziua!
vreu sa inregistrez la cadastru un teren si cei de la cadastru refuza pe motiv ca din totalul terenului de 2600 mp, sunt iregistrati deja la cadastru 500 mp pe alta persoana din anul 2005
mentionez ca pe toata suprafata de teren de 2600 mp am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila , tern obtinut prin uzucapiune din anul 2011

ce trebuie sa fac mai departe, pe suprafata de teren de 2600 mp vreau sa costruiesc casa?

multumesc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:16, 4 Octombrie 2017
Daca ati obtinut terenul prin uzucapiune, hotararea judecatoreasca ar fi trebuit comunicata la OCPI, din oficiu, insotita si de expertiza efectuata in cauza.
Sfatul este sa depuneti documentatia in vederea intabularii terenului, iar in cazul in care se va da o incheiere de respingere a intabularii, aveti posibilitatea sa o atacati in instant.
In cazul in care nu va intelegeti amiabil, actionati in judecata pe baza actelor pe care le aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce nu mi s-a aprobat intabularea la tot terenul mostenit? ionut daniel ionut daniel Buna ziua,am mostenit un teren de o suprafata de 12700 mp din care 1000 mp curti contructii si .,din care OCOT a aprobat dupa succesiune pentru intabulare ... (vezi toată discuția)
Imi trebuie incheiere de respingere cerere de intabulare pentru proces de granituire? viomarius97 viomarius97 Am incercat sa-mi fac cadastru si intabulare la un teren cu casa, dar dupa multe incercari s-a dovedit ca vecinul are cadastru si intabulare si exista o ... (vezi toată discuția)
Obtinerea ordinului prefectului pe suprafata reala a curtii florin_razvan florin_razvan Buna ziua, In urma unui certificat de mostenitor emis in 1991, tatal meu a mostenit casa si teren in suprafata de 950 mp in curte imprejmuita cu gard. ... (vezi toată discuția)