avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mi-a fost anulat permisul dar am condus în continuare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mi-a fost anulat permisul dar am condus în continuare până am fost prins de poliție și mi s-a făcut dosar penal. Când îmi voi putea redobândi dreptul de a conduce?

buna ziua . am avut permisu suspendat pentru alcoolo de fapt prin hotarare judecatoresca anulat am avut dreptu de a da examen de redobandire dar nu am dat eu am continuat sa merg la munca ca sofer pe camion am fost oprit de catre organele de politie si au depstat ca nu am permins si ca in urma cu 2 ani permisu anulat. ce poate sa mi se intample acum a trecut deja 1 am primit o instintare pentru dosar penal cum asi putea sa termin mai repede am nevoie de permis... nu stiu cum asi putea sa fac redobandire din nou
Ultima modificare: Marți, 10 Octombrie 2017
Admin, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand ati savarsit infractiunea de la art 335 NCP Conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
In al doilea rand, daca redobanditi permisul, inainte de pronuntarea unei hotarari definitive, si ulterior sunteti condamnat pentru fapta de mai sus, permisul o sa fie din nou anulat.
Avand in vedere ca sunteti recidivist, sansele sa nu se pronunte o condamnarea sunt foarte mici
Ultima modificare: Miercuri, 4 Octombrie 2017
AvTudor_com, utilizator
Dar pentru prima fapta am fost condamnat .la 1 si 4 luni de inchisoare cu suspendare si control judiciar timp de doi ani si am terminat inainte sa mi se intample a doua va multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cand a ramas definitiva hotararea, care a fost termenul de supraveghere si cand ati fost prins?
La 2 luni dupa ce am terminat de semnat dar macar cum asi putea sa imi aflu mai repede verdictu .va multumesc
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa primiti mai repede o solutie trebuie sa va prezentati de fiecare data cand sunteti chemat si sa recunoasteti faptele..
Din cate inteleg nu a intervenit reabilitarea, deci fapta a fost savarsita in stare de recidiva.
in acest caz limitele de pedeapsa sunt intre un an si sase luni - 7 ani si sase luni.
Situatia o sa se agraveze daca organele de urmarire penala extind cercetarile si cheama la audieri reprezentantii societatii/societatilor unde ati lucrat ca sofer in toata aceasta perioada.


Alte discuții în legătură

Am fost condamnat cu suspendare, dar pe sentință nu scrie nimic în legătură cu permisul. cum pot să aflu dacă este sau nu anulat? CostiMiguf CostiMiguf Buna ziua , in baza art. 337 cod penal cu aplicarea art.369 alin. 10 cod procedura penala . Am fost condamnat la 8 luni de inchisoare cu suspendare pentru ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permisul suspendat Marianph28 Marianph28 Am o întrebare am fost oprit de un echipaj de politie și aveam permisul suspendat pentru cumululul a 16 puncte de penalizare (1 lună) aveam dovada ... (vezi toată discuția)
Permis niculaie florin niculaie florin buna seara.am permisul retinut de politie.am primit condamnare:8luni de inchisoare cu suspendare 2ani cu incercare si o amenda de 1000lei .au trecut2ani de ... (vezi toată discuția)