Sunt insarcinata in 20 de saptamani.:(
Am anuntat conducerea unitatii si in prezent sunt in concediu medical cu diagnosticul:iminenta de avort si alte complicatii datorate sarcinii.#-oAm concedii medicale de pe 3-6 ianuarie si de pe 9-31 ianuarie.Astazi am fost anuntata ca incepand cu 1 ianuarie am fost "avansata " intr-un post care o sa fie restructurat datorita reorganizarii economice a unitatii riscand sa mi se desfaca CIM chiar daca sunt in concediu de maternitate sau de crestere si ingrijire copil.
:-/Se insista sa semnez Actul aditional la CIM deoarece in zilele de 1 si 2 ianuarie, chiar daca sunt zile nelucratoare , CIM nu a fost suspendat cu Concediu medical.
:-/Sa incerc sa obtin Concediu medical pt toata luna ianuarie ?
:-/Daca nu semnez Actul aditional la CIM decat la revenirea efectiva in activitate , schimbarea locului de munca mai are efect?
:-/Sunt obligata sa semnez noul Act aditional chiar daca acum sunt in Concediu medical?
De altfel din cate stiu eu, nu te pot obliga in nici un fel sa semnezi actul aditional. E o modificare a CIM pentru care e necesar acordul partilor, ca pentru orice contract. Deci nu esti obligata sa accepti "avansarea" nici cand te intorci la servici.
Multumesc mult Animor pentru precizare. :)
Nu stiu ce va fi cand voi reveni la servici.Presiunile sunt mari deocamdata.Deja persoana cu care am facut "schimbul" a semnat Actul aditional la CIM si lucreaza efectiv in locul meu (dar de buna voie continua sa intocmeasca si situatiile la care lucra si inainte deoarece eu fiind in CM nu are cine continua munca).
Eu am anuntat angajatorul ca sunt insarcinata si mi s-au acordat 120 zile de Concediu de risc maternal deoarece nu se putea face schimbarea locului de munca.
In scurt timp mi s-a comunicat verbal Schimbarea locului de munca. Initial am crezut ca se facea referire la:
" Art. 48. - Angajatorul poate modifica temporar locul si felul muncii, fara consimtamântul salariatului, si in cazul unor situatii de forta majora, cu titlu de sanctiune disciplinara sau ca masura de protectie a salariatului, in cazurile si in conditiile prevazute de prezentul cod."
In prezent cunosc continutul Actului aditional si constat ca mi s-a modificat CIM in baza art.41 din Codul Muncii, deci cu acordul partilor...Salariul mi-a fost chiar majorat si este mult nai mare decat Indemnizatia de crestere si ingrijire copil.
As reveni la servici daca as avea siguranta locului de munca, deoarece daca s-ar respecta CCM :">as putea sa-mi continui munca si sa-mi cresc si copilul in bune conditii..., dar acum ma tem #-o sa nu-mi desfiinteze noul loc de munca pana intru in Concediu de crestere si ingrijire copil, sa pot beneficia macar de acest concediu.
Inca nu am semnat nimic, dar cand o sa revin la noul loc de munca unde sunt deja nominalizata, desi nu mi s-au facut modificarile in Cartea de munca, ..., nu stiu cum o sa mai refuz semnarea Actului aditional.
:-/ Sper sa pot duce sarcina pana la termen si sa-mi gasesc un alt loc de munca pana atunci!
Eu ce pot sa-ti mai spun, si daca ma insel sper sa ma corecteze cineva, este ca si in cazul in care esti in somaj poti sa intri in concediul pentru cresterea copilului.
Adica, in cazul in care vrei sa te intorci la servici pentru ca salarul iti este mult mai mare decat indemnizatia, te intorci. In cazul in care iti desfiinteaza totusi noul post, te dau in somaj si din somaj tu intri in concediu pentru cresterea copilului (daca ai iesit din concediul de maternitate)
Acum tu trebuie sa-ti faci calculele in functie de noul salar, de iminenta desfiintarii postului, de starea ta de sanatate...etc
Cic
madara
Buna seara!
Astazi este prima zi de munca dupa CIC si deja angajatorul m-a informat ca imi va trasa alte sarcini de serviciu in comparatie cu cele avute ... (vezi toată discuția)