avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Cheltuieli deductibile impozit profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Cheltuieli deductibile impozit profit

Buna ziua! Am urmatoarea situatie :
Avem incheiat un contract cu SHELL , care ne factureaza lunar, in datele de 1 si 16 ale lunii, prestatiile camioanelor noastre pe parcurs extern ( autobenzi si alimentari cu motorina ) - firma noastra avand activitatea de transport rutier international de marfa. Dupa cum am mentionat mai sus, incepand cu luna septembrie 2017, SHELL ne factureaza de 2 ori pe luna ( pe 1 si pe 16 ale lunii ). Avand in vedere acest fapt, toate cheltuielile aferente perioadei 15-30 ale lunii apar pe factura emisa de dansii in data de 1 ale lunii urmatoare. Fiind vorba de o suma importanta, intrebarea mea este : putem deduce aceste cheltuieli la calculul impozitului pe profit ( prin utilizarea contului 408 ), avand in vedere ca si facturile mele de venituri sunt facute in perioada 15-30 septembrie. Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: purtrans , utilizator 11:06, 9 Octombrie 2017
Nu doar ca puteti, daca ati aplica IFRS ati fi si obligati!
Multumesc mult de raspuns !!! Si mie mi se pare normal ca, daca tot facturez prestatiile mele ( venituri ) , sa si pot deduce cheltuielile aferente. Ca documente primare , soferii aduc bonurile de carburanti, autobenzi ( achitate cu cardurile SHELL ), dar pe bonuri nu scrie ca ar fi fiscale, desi ele se regasesc in factura centralizatoare emisa de SHELL . Din cauza asta , sunt multe pareri impartite cu privire la inregistrarea-neinregistrarea lor in contul 408. Precizez ca, oricum ele nu apar in declaratia 390 - deci si din punctul asta de vedere s-ar justifica inregistrarea lor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refacturare carburanti rusflorentina2007 rusflorentina2007 Suntem firma de transport, camioanele noastre sunt in Belgia si folosesc pentru alimentare cardurile belgiene. La sfirsitul lunii factureaza carburantii cu ... (vezi toată discuția)
Plata factura proforma AdrianaRistache AdrianaRistache am urmatoarea situatie: pe data de 30 septembrie am platit la un furnizor suma de 3500 lei prin banca dupa factura proforma , apoi mi-a emis 3 facturi fiscale ... (vezi toată discuția)
Achizitie cu bonuri fiscale, factura emisa ulterior florisp2009 florisp2009 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care sunt intregistrarile contabile pentru situatia in care se achizitioneaza combustibil (pentru un TAF) pe baza de bonuri ... (vezi toată discuția)