avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere moștenire. Care este procedura de cedare a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere moștenire. Care este procedura de cedare a cotelor?

Tatal meu a decedat acum trei saptamani. A ramas mama si noi, patru frati. Vrem sa dezbatem mostenirea, trei dintre noi cedând partea noastra celui de-al patrulea frate si mamei. Am facut toate actele necesare deschiderii succesiunii si vrem sa le depunem la un notar. Intrebarea mea este daca e necesar sa ne prezentam toti la depunerea actelor (noi locuind in judete diferite) ? E suficient sa mergem toti, cu cei doi martori, doar la semnarea actelor, la final?
Ultima modificare: Duminică, 8 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Nelsonici , utilizator 20:57, 10 Octombrie 2017
Este necesar sa fiti prezenti toti mostenitorii doar la dezbaterea sucesiunii si la primirea certificatelor de mostenitor.Oricum,aceste amanunte le discutati cu notarul la care se va dezbate succesiunea.
Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Renuntarea dvs. (a celor trei frați) va profita doar celui de-al patrulea frate, nu și mamei. Sunteți siguri că este ceea ce vă doriți?
Întreb și eu ... Ca să nu vă scape fondul problemei, preocupați de distanță.
Da. Partea mamei ramane, iar a noastra, a celor trei, o cedam celui mai mic dintre frati.
Dați o declarație de renunțare și o trimiteți fratelui al patrulea atunci.

Alte discuții în legătură

Sucesiune mariai mariai Buna ziua, As dori sa stiu de ce trebuie sa facem sucesiunea in termen de 6 luni de la deces? Se plateste mai putin taxele notariale? Avem urmaotarea ... (vezi toată discuția)
Se poate face succesiunea in lipsa unuia dintre urmasi? doru anghel doru anghel rog frumos un notar sau pe cineva care stie Vrem sa facem succesiunea dupa tata. Suntem 3 frati si mama. Dar de fapt vrem sa o declaram pe mama unica ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament cosmin311 cosmin311 Acum o saptamana a murit mama. Apartamentul cu 2 camere in care stau este al mamei adica e trecut pe numele ei inainte de casatorie. Tata a divortat de mama de ... (vezi toată discuția)