avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... rog ajutor-urgent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

rog ajutor-urgent

o salariata care nua vrut sa plece din societate tb data afara pe necorespundere.S-a facut decizie de testare ( 15 zile ), ieri a dat testul, nu a trecut , bineinteles, si tot ieri si-a depus demisia. Angajatorul nu vrea sa ia act de demisie . Intrebari:
1. Daca angajatorul nu avizeaza demisia si vrea sa mearga pe necorespundere care este procedura? Astept sa treaca cele 10 zile cand poate face salariata contestatia. Apoi?
2. Sunt obligata sa ii dau un alt loc de munca. Dar nu am. ce fac? O informez pe ea ca nu am, informez AMOFM,? II dau preaviz de 20 zile?
va rig un sfat
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 12:46, 6 Octombrie 2009
1. Demisia este un act unilateral de vointa a salariatului. Angajatorul este obligat sa ia la cunostinta de ea si sa se conformeze (sa-i inceteze CIM cu art.79 din Codul muncii).
2. Demisia nu se aproba. Singura interventie a angajatorului este daca renunta la preavizul dat de salariat (preaviz inscris in CIM).
1. Angajatorul este obligat sa ia act de demisia angajatului.
2. Chiar daca s-a emis decizia de concediere,dar care nu si-a produs efectele juridice, demisia inregistrata si prezentata angajatorului inlatura efectele respectivei decizii.
stiu ca nu se aproba. Dar se merge pe ideea ca va scrie pe ea de genul : nu se ia act ptr ca este gasita necorespunzator. Ma lupt cu morile de vant. daca se merge pe ideea asta, nelegala, cred eu, care sunt pasii?
Parerea mea este ca va complicati . Daca si-a depus demisia, e bine ca angajatorul sa renunte la perioada de preaviz si sa-i inceteze c.i.m. cu art.79 din Codul muncii.
Necorespunderea profesionala trebuie constata in baza unei evaluari conforme cu procedura de evaluare din Regulamentul Intern si contractul colectiv de munca aplicabil.
1. Daca nu aveti o astfel de procedura in RI, nu o puteti concedia pe motiv de necorespundere.
2. Singurul motiv pentru care ar putea angajatorul sa vrea sa o concedieze pe motiv de necorespundere profesionala este acela de a face vizibila in cartea de munca pentru alti angajatori lipsa de competenta a persoanei respective. Or, asta nu trebuie constatata din senin, ci periodic, conform procedurii de evaluare pe care o aveti. Evaluarea nu trebuie facuta ad-hoc, din punctul meu de vedere. Altfel, este usor contestabila.

Alte discuții în legătură

Concediere pentru necorespundere profesionala la locul de munca adinutza.2008 adinutza.2008 Buna ziua! Am nevoie, urgent de cateva lamuriri in ceea ce priveste urmatoarea problema. Lucrez in sistemul privat si astazi am aflat intentia angajatorului ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? marianelena marianelena Am contract de munca din 19.03.2007,astazi am fost chemata de sef ,care mi-a comunicat ca de maine(3.12.2009)face actele pt. desfacerea contractului de munca ... (vezi toată discuția)
Concediere sau...? simona.elisa simona.elisa buna ziua, Am urmatoarea problema: Pe perioada sezonului de vara , angajam personal in functia de muncitori necalificati pe perioada determinata de 4 ... (vezi toată discuția)