avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acces interzis in uscatorie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acces interzis in uscatorie

Buna ziua,

Am o problema si as dori tare mult sa ma ajutati. Locuiesc la bloc si la fiecare etaj exista un spatiu denumit uscatorie. Doar ca la noi pe etaj are acces doar o singura familie, din 4. Am solicitat si noi cheia, am fost refuzati. Am vorbit cu administratorul care mi-a spus ca intr-adevar, familia respectiva nu doreste sa aiba si altcineva acces acolo si ca nu prea are ce sa faca. Ce as putea face sa am acces la acel spatiu, ptr care platesc ca si spatiu comun? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:52, 11 Octombrie 2009
intr-adevar, uscatoria este spatiu comun si toti locatarii de pe acel etaj au posibilitatea sa foloseasca spatiul. daca "familia" nu doreste sa lase libera folosinta spatiului comun, asa cum este normal si firesc, aveti posibilitatea actionarii acesteia in judecata. in acest scop cereti sfatul unui avocat.
De aceastsa problema ar trebui sa se ocupe insusi administratorul.cum adica, nu prea are ce face?Uscatoria, asa cum ati mentionat, reprezinta un spatiu comun , aflat in coproprietatea tuturor familiilor din imobil. Vecinul care pare ca si-a insusit-o, probabil nu cunoasta sau nu i-a explicat nimeni cum este cu aceste uscatorii. Practic, acolo , asa cum ne indica si denumirea respectivului spatiu, oamenii isi usuca rufele, ca sa nu stea cu ele atarnate pe balcon sau in afara lui, ca la tara. Sau , unii locatari isi depoziteaza diverse obiecte. Asa incat, daca alesii dvs. nu inteprind nimic i n acest sens, puneti-i vecinului in vedere ca il veti actiona in instanta pentru ingradirea dreptului de coproprietate.
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2009
ContSters47264, utilizator
Spatiul cu destinatia de uscatorie este bun comun si se foloseste de catre toate familiile de pe palierul respectiv, daca nu in mod egal, macar de comun acord atunci cand este nevoie...sunt multe alte cazuri asemanatoare cand o famile sau doua abuzeaza de acest drept de folosinta si limiteaza sau chiar anuleaza dreptul celorlalti. In aceasta situatie nu ramane deschisa decat o actiune in instanta (obligatia de a face), prin care familia respectiva sa fie obligata sa va permita folosinta uscatoriei atunci cand aveti nevoie (atat dvs. cat si celorlalti). Din pacate unii ii schimba chiar destinatia, facand de ex. un spatiu de depozitare sau cine stie ce altceva...si daca administratorul nu are ce sa faca, poate ar trebui sa fie numit cineva care POATE!
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2009
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Adresati o cerere presedintelui asociatiei (in doua exemplare, din care unul semnat, parafat si cu nr. de inregistrare ramane la Dv.) prin care solicitati sa puna in vedere familiei care abuzeaza de spatiul uscatoriei sa lase liber la folosinta si celorlalte familii. Raspunsul trebuie sa-l primiti in 30 de zile.
Daca nu primiti raspuns, cu dovada cererii inregistrata, puteti actiona in judecata asociatia de proprietari pentru neglijenta in administrarea proprietatii comune.
Daca nu va primeste cererea sau nu vrea s-o semneze sau s-o inregistreze, trimiteti-o prin posta cu aviz de primire. Acesta poate constitui proba in instanta.
Procedati cum v- a indicat @elga. Am intervenit ca sa intaresc faptul ca problema trebuie rezolvata cu presedintele, nu cu administratorul( se poate si cu amandoi deodata).

Alte discuții în legătură

Uscatorie bloc cos27 cos27 buna ziua ,va rog f mult sa ma ajutati cu urmatoarea problema .Locuiesc la etajul 3 al unui bloc cu 4 etaje ,la etajul 4 este situata uscatoria pe care vecinii ... (vezi toată discuția)
Schimbarea destinatiei proprietatii comune pentru asociatii de proprietari alexberi alexberi Schimbarea destinatiei proprietatii comune este reglementata de Articolul 36 din Legea 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! locuiesc la etajul 8, iar deasupra sunt 3 camere de ... FlorinaRamona FlorinaRamona Buna ziua! Locuiesc la etajul 8, iar deasupra sunt 3 camere de depozitare/uscatorii. Pe una a pus monopol administratora, pe una o familie, iar in cealalta ... (vezi toată discuția)